fredag 25 mars 2011

Anders Borg visar att politiker också är människor...

Finansminister Borg tar bladet från munnen och ser sig själv i en annan roll utanför poltiken. Det känns så oerhört sunt att höra någon säga så. Många politiker beter sig som om de vore skuret i sten att de ska vara kvar på den position man uppnåt. Att vara finansminister är ett av de tyngre man kan ha. Många skulle hellre dö än fundera på att lämna en sådan post, men inte Anders Borg. Jag vill kunna gå på ICA i lugn och ro säger han. De är lätt att förstå precis vad han menar. Vid några tillfällen har jag varit på stormarknad samtidigt som Fredrik Reinfeldt. Först kommer SÄPO i sina omissigenkännliga sladdar i örat och den beiga västen. Sen kommer statsministern dragandes på kundvagnen. Hur kul på en skala kan det vara? Människor stannar upp och glor. I den rollen skulle jag handla matkasse online och få det hemkört.

Anders Borg känner politiken som en plikt, ett ansvar att förhålla sig till. Som politiker är man aldrig ledig, det är dygnetruntpassning som gäller. För att inte tala om all kritik man får utstå kring fattade beslut. Det är inte mänskligt att vara politiker. Alla som följt mediadreven instämmer nog i detta, för att inte tala om hur de som varit drabbade känner sig.

Lena Mellin spekulerar kring modet att våga säga att man vill göra något annat än att vara politiker i livet. Det borde betyda att man är stendöd i politikerbranschen men det gäller inte Borg menar Mellin, för han är en ovanlig politiker. Absolut håller med om det. En ovanlig politiker. Han är inte ensam om, det gäller för flera av regeringens ministrar. De vågar visa att de är människor och jag är säker på att politiken vinner på det i längden. Det är också viktigt att inte cementera sig som politiker, det är viktigt att ha andra erfarenheter också. Särskilt som väljarna har det och det är ändå dom som politiker fått sitt förtroendet ifrån. Många politiker glömmer det och ser mer till egen vinning. Det är tragiskt. Anders Borg säger att han gillar samarbete över partigränserna eftersom det är nödvändigt. Klokt.

Anders Borg är en fin människa, det finns fler politiker som är det. Det borde skrivas lite mer om dom...

Leta rätt på Malou von Siwers program på TV4 och lyssna på Anders Borg.Expressen  AB SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej Mary! Mycket bra skrivet som vanligt. Anders Borg har enligt mig en mycket sund och klok inställning till livet. Men, jag tror det finns andra politiker som också är sunda och har en mänsklig inställning till saker och ting i livet. Det är säkert jobbigt att som politiker på toppnivå behöva ha SÄPO med sig överallt och aldrig få vara privatperson och kunna röra sig fritt i samhället. Folk borde bli bättre på att respektera våra politiker, både vad gäller deras beslut, men även respektera deras privatliv, så att de kan röra sig ute i samhället som alla andra av oss.