torsdag 10 mars 2011

Assangefallet...

Det finns uppenbarligen minst två trådar i Assangefallet, kanske tre. Först den stora konspirationen om hur USA tvingar Sverige att lämna ut honom när han kommer hit. För han ska döden dö på grund av Wikileaks som ses som ett tilltag utöver alla gränser och vissa amerikanska höga företrädare har uttryckt just det. Leta rätt på honom och döda honom. Jag tror inte på att Sverige är en del av det faktiskt. Det är möjligt att jag är naiv men någonstans går väl ändå gränsen?

Den andra tråden är huruvida svensk rättvisa har ramlat ur kanalen. Det kan man lättare fundera över. Det är mycket moralpanik inblandat här. Har Assange våldtagit någon så ska han sättas dit det är självklart. Det är allvarligt och dessutom förbjudet att kränka någon annan genom sexuella handlingar. Men var gränserna för detta går är inte helt tydligt ändå. När man läst förundersökningen i Assangefallet så känns den inte helt klockren till tjejernas fördel. Om det nu dessutom är så att en polis som är både personligt vän med samt har politisk koppling till en av de anmälande kvinnorna, både har deltagit i utredningen samt uttryckt sin negativa syn på Assange öppet så börjar det väl finnas anledning att fundera ett varv till. Är det inte så hos polisen att man inte ska ha personlig koppling till fallet man utreder? Det trodde jag var helt självklart.

Jag är inte jurist men det är dock Sven-Erik Alhem och han skriver i Sydsvenskan  att "En saklig debatt om hur ärendet handlagts är angelägen..." (Sydsvenskan)


Man börjar undra om det står det rätt till med den här affären? Vad är det som driver det hela egentligen. Konspiration, indignation eller karlhat?


Bloggar: Felväsendet,

(SvD) Expressen DN


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns rätt uppenbart att hela affären är så överdriven.

De ville ha sex tillsammans punkt slut.

Alltså var det ingen våldtäkt.

Däremot förstår man att kvinnorna ville vara skyddade, men shit - de ligger näcka tillsammans i samma säng och sover och myser och tjaa...

Nä, är inte ett dugg synd om tjejerna.

Som man LIGGER får man SKÖRDA, eller!?!? Hahaha

ConnyT sa...

Läsning: http://ferrada-noli.blogspot.com/2011/02/karl-rove-sweden-and-eight-major.html