fredag 25 mars 2011

Grattis till socialdemokraterna nu har ni i alla fall en partiledare...

På sistone har det varit lite rörigt i socialdemokraterna, minst sagt. Många har gett ton på olika sätt. Hur som helst nu är han vald. Håkan Juholt - we wont back down - sa han idag och

Jag skrev tidigare om att Juholts folklighet kan vara ett problem för Fredrik Reinfeldt som är mer korrekt och återhållsam i sitt framträdande och får nu medhåll om detta av Göran Eriksson. Sen kan man fundera på vad som är bäst. Det är en sak att vara jovial och underhållande i sin egen grupp och en annan när man uppträder i sin roll som statsminister. Då gäller avvägningar. Fredrik Reinfeldt kan vara ganska kul men det passar sig inte i alla sammanhang. Det där kan säkert Håkan Juholt också hantera, men det beror förstås lite på hur man vill framträda och hur man vill bli sedd och kanske framför allt av vem. Socialdemokrater och den röda sidan har ganska mycket upp-till-kampstrategier i sig och det ger en viss framtoning. Jag gillar den inte utan föredrar den eftertänksamma stilen som Reinfeldt har. Dock är smaken olika förstås.

Ulf Adelsohn och Maria Leissner ger goda råd till den nyblivne partiledaren i TV4. Adelsohn tillhör en av de mer lättsamma moderaterna när han framträder. Det är goda och vänliga råd han ger till nye S-ledaren. Jag gillar särskilt när Adelsohn säger att det är bra att som politiker kunna samarbeta över partigränserna efersom många frågor som gäller landet i sin helhet är gemensamma. Det där är viktigt att fundera kring när valet är över. Då står man där och måste göra något åt saken.

Jag tror att det komemr att bli roligare debatter framöver för jag har en känsla av att Håkan Juholt och Fredrik Reinfeldt kommer att våga vara mera öppna i debatten. De har båda humor och det var det stora felet när Reinfeldt och Sahlin debatterade, det blev så in i bänkens humorlöst och seriöst. Håkan Juholt kommer nog lyckas med att ta fram skojigare sidor hos sin motståndare än tidigare partiledare har gjort.

Nåväl vad nu (S)-politiken ska innehålla framöver återstår att se. Imorgon kanske vi vet bättre och då gäller det för alliansen att ha något fräscht att komma med också. Det har trampats vatten i politiken ett tag nu. Om man bortser från krig, Khadaffi och annat elände förstås. Man tänker inte alltid på vilka enormt allvarliga och säkerligen tunga frågor som en statsminister behöver ta ställning till. Just i dessa lägen tror jag att det är bra att vederbörande inte är en spelevink.

Socialdemokraternas påse måste nu fyllas med innehåll skriver Gunnar Hökmark på sin blogg. Det finns inga genvägar menar Mattias L och skriver att det är viktigt att hitta nya lägen i både skatte- och välfärdsdebatten. Intressant lär det bli hur som helst. Socialdemokraterna ska inte underskattas säger Kent Persson. Det räcker inte med ny partiledning säger S-bloggaren Peter Högberg.

Oavsett vad som händer med (S)-politiken så blir det nog roligare i politiken ett tag framöver...

Bloggar: Böhlmark Tokmoderaten skojar på,   Kjellberg  Peter L  Johan W

AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

nattswe sa...

Vet inte varför denna “kröning” och dyrkan av guden/konungen Juholt ger mig associationer med en religiös sekt.

Exakt samma visa var det med “frälsaren” Göran Persson och “gudinnan” Mona Sahlin.

Och vi andra “icke sekt-medlemmar”får vänta på den där nya politiken och dom nya socialdemokraterna.

-ingen fara, efter sex års väntan är vi vana.