söndag 25 september 2011

Om Annie Lööf vore min dotter...

Hon skulle kunna vara min dotter Annie Lööf, så är det faktiskt och om hon vore det skulle hon kanske både avsky och gilla det jag här har att säga. Den mossighet som vi lite i mammaålder bemöts av är bekant, trot det om ni vill, vi gjorde nämligen likadant mot våra mammor. Lite ser jag nu av detta när Annie nämner Maud Olofsson och lite så där i förbigående nu säger att det är färdigkompromissat för centerpartiets del. Maud Olofsson har talat om just om den politiska kompromissen som det viktigaste för att alliansen skulle kunna hålla ihop. Hon har förmodligen rätt.

Det är helt självklart att man vill sätta sin egen standard när man tar över, jobba med de man själv känner sig trygg med. Det förstår nog alla, men man ska aldrig tro att världen börjar i och med att man själv kliver in på scenen och därför sopa undan allt som varit. Det är aldrig så när man ska jobba tillsammans med andra. Ty nu handlar det om att få till en samsyn, annars fungerar det inte i längden. Det går alltså inte att bara bortse från det som varit och försöka stryka bort det ur medvetandet. Alla har vi en bakgrund, så och centerpartiet. Maud Olofsson talar om kompromisser och det finns anledning till det.

Att vara ung och söt var lätt (Jag menar när jag själv var ung och söt här och refererar till det. Absolut ingen von obenattityd gentemot Annie). Är man dessutom så duktig och kompetent som Annie Lööf synes vara så får man räkna med mothugg. Det blir ingen dans på rosor det här. Att vara ung är inte en enkel biljett in i framgångskarusellen. Ibland kan det bekymra mig att samhället ställer så stora krav på de unga. Stressforskare oroar sig för 70-talisterna. Tomas Danielsson menar att redan idag är det många som i 40-årsåldern har ansträngt sig så hårt att de inte orkar komma tillbaka till jobbet. Vi måste bli bättre på att sätta stopp och kräva lagom mycket även av våra politiker. Rent allmänt. Det är inte på alla sätt en mänsklig tillvaro.

Den som planterar ett träd tror på framtiden sa Maud Olofsson i sitt sluttal och gav även Annie en planta samtidigt som hon påpekade vikten av samverkan och kompromisser med de andra. Ja det är nog där man måste stå. Om du vill ta emot ett råd.

Annie får redan mycket kritik av omgivningen. Bara tomma ord säger en del. Det duger inte med klyschor säger andra. Inga Lööften skojar Aftonbladet till det med. Det är inte så jag vill ha det säger Annie själv. Politiken ska byggas upp på fältet verkar hon tycka därav inga löften nu.
Min uppgift är att få C och växa säger Annie. Lycka till, du kan lyckas.

Det finns så många bra personer i centerpartiet nu. Anna-Karin Hatt är en av dem. Hon har erfarenhet, ta vara på den Annie. Ensam är inte alltid stark.

Uppdatering: Även Maud Olofsson lovar att stötta Annie skriver Lena Hennel som har frågat. Mitt råd är att ta emot den hjälpen.

Kör så det ryker Annie, för du har inte råd att misslyckas säger Kent Persson
Intressanta funderingar kring politiska klyschor från anybody.


RoD Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Peter Wagenius sa...

Hej Mary!
Jag har lite svårt att bestämma mig, angående den här ofta förekommande moderata omtanken och även den ibland genomskinande "von oben"- attityden (ung och söt...),angående Annie och Centerpartiet. Den är högst oväntad vad det gäller dig i alla fall(dock inte andra).
Skulle det kunna var omsorg om det egna moder(at)partiet?
Jag hoppas på att omtanken är äkta och fortsätter läsa dig.

M v h Peter Wagenius

P.S. Annie sover tydligen 8 tim/dygn. Dessutom gott, enligt egen utsaga.

Mary X Jensen sa...

Jag menar egentligen generellt här inte bara att Annie är ung och söt utan jag minns när jag själv var det. Hur mycket lättare vissa grejor var då. Och hur man ansågs just vara det och fick igenom en hel del då. Nu när jag är mer i Maud O:s ålder så är det på ett annat sätt. Det var vad jag menade. Ska nog försöka förtydliga det. Jag gillar Annie jättemycket, tycker att hon är verkligen duktig och önskar henne all lycka. Dessutom så tycker jag att centerpartiet rent allmänt har väldigt många bra och självständiga politiker just nu. Fler än på länge. Jag är uppriktigt glad för alliansens skull.

Mary X Jensen sa...

Peter - jag lade till en not i texten.
Vad gäller unga duktiga kvinnliga politiker så tycker jag att du sk avara extra stolt över din egen som är en av de bästa.