söndag 2 oktober 2011

Är alla som galna i politiken just nu...

Det ena efter det andra poppar upp. KD har partiledarkris tydligen ett gäng KD:are skriver att Hägglud måste bytas ut andra att han ska vara kvar och så kommer Odell och vill vara med och kämpa för partiledarposten. Vad ska man tro? Andra skriver att de inte vill ha drev mot Hägglund och så tittar Mats Odell fram och säger att han vill kandidera till partiledarposten. Jeeezus kan man väl säga här. Inte har man som utomstående en aning om hur det fungerar internt i KD men Hägglund har jag vant mig vid som en synnerligen trevlig, humoristisk och snabbtänkt person. En som man gillar helt enkelt. Mats Odell är säkert också en kompetent person om detta kan man inte ha synpunkter utan att vara mer informerad. Efter historien om ersättning till barnhemsbarnen så kan man tänka att de behöver det lite lugnt där i partiet. En partiledarstrid verkar helt onödigt nu när opinionssiffrorna är som de är. Varför inte försöka få ihop en gemensam politisk linje - som ett tips alltså.

Marie Demker skriver på sin blogg "Nu är det väl dock så att eftersom partiledarnas betydelse i svensk politik är – för att uttrycka det milt – mycket modest så är det knappast Hägglunds popularitet som utgör grunden vare sig för avgångskraven eller för förmågan att få nya väljare. Hägglunds politik, och därmed kristdemokraternas politik, är helt enkelt inte tillräckligt attraktiv i sin nya tappning."  Hon påpekar att Hägglund är populärare än sitt parti och kanske det är så att han borde byta parti. PJ Anders Linder tar upp sin och andras idé om att verkligen bilda en borgerlig valallians nu, han ger flera tips till Reinfeldt här.

Alla chanser finns nu när socialdemokraterna tycks kollapsat så att till och med de egna börjar bli oroade så finns chansen nu att ta vara på nya och lite vildare idéer och verkligen göra något av dem. Regeringen behöver egentligen en riktig opposition just nu. Men den är dessvärre inte riktigt i form.

Är det media eller är det något som sker i politiken just nu? Det är det ena stolleprovet efter det andra som händer. Petzäll och SD som tappar och gör sig av med förtroendevalda i rask takt. Osämja på lokalnivå i partierna så att man kan undra om det är i den gruppen som stalkerlagen kommer att få sitt första fall. Partiledarfajt i KD. Kanske lugnt i C. Fredrik Reinfeldt känns stabil trots allt. Men å andra sidan så är det för väl. Vi behöver inte en kolerisk statsminister i denna röra...

Uppdatering: Ja, det är verkligen virriga veckan som Lena Mellin skriver. Nu skriver 40-talet KD-politiker i svenskan att de gillar Göran Hägglund och vill se honom kvar. Glädjande för Hägglund måste det vara. Ofta är det så att när missnöje uttalas så brukar ingen säga emot för att stötta den drabbade. Man är tyst och håller med för att inte bli inblandad. Någon nytta finns det allt med transparensen.
DN  AB  Expr

Synpunkter -var och en står för sina: Tokmoderaten  Böhlmark, Ekonomisten, Hagbom, Krassman, Lidby Gabrielle Peteri Caroline Szyber



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Kajsa Warg sa...

Ska man föra politik efter opinionssiffror - eller för att man har en politisk ide om hur det borde vara? Och nu skall man lyssna på väljarna och välja politik utifrån det? Bygga en politisk ide utifrån kollektivets tankar, inte från en idegrund, en filosofi?

Egentligen märkligt ... ?