fredag 7 oktober 2011

Farthållare i bilen gör Juholt ordentlig...

Juholt har kommit på det riktigt fiffiga, det allmänna betalar hyran för den lägenhet som hans sambo står för kontraktet på. Riksdagsmän som kommer från övriga landet har rätt att få betalt för övernattningslyan och det är väl inget att säga om det. Nattro behöver vi alla för att orka jobba. Men bara för att man kan behöver man inte vara så himla smart och listig och utnyttja systemet fullt ut. Eller hur? Men han kanske inte har haft koll på reglerna.

Indignationen är stor kring denna girighet från en person som man md automatik utgår ifrån ska ha gott omdöme. Undra på det. Man blir förbannad på nåt sätt, eller hur?

Hur ska socialdemokraterna stå ut även med detta från sin partiledare. Nyss (S)-budgeten som inte blev godkänd ens i de egna leden och nu detta. Det blir väl så att Göran Persson får komma tillbaka och reda ut det hela. Han har nyligen varit med i TV och visat vilken landsfader han är. Har sagt det förr här. Magkänsla.

Juholt är säkert en person som alla andra, varken mer eller mindre. Mer kommunalråd än tänkbar statsminister. En blivande statsminister eller hans närstående kollar upp rimligheten och regler kring möjliga intäkter. I synnerhet såna här kontroversiella saker där misstanke om särskilt gynnande kan komma på tal. Fel kan alla göra, slarva och vara som folk är mest. Men om detta handlar om att systematiskt utnyttja ett system som uppenbarligen borde detaljregleras hårdare är det illa. Lena Mellin skriver att Juholt inte är ensam om att se till sitt eget hus utan omdöme. Hon nämner flera. Det gäller inte bara socialdemokrater ska påpekas. Politiken verkar få vissa människor att tappa fotfästet fullständigt vad gäller att använda sin moraliska kompass. Även om det inte är medvetet gjort så borde man väl i alla fall fundera till lite över om det är rimligt och inte bara haka på alla så kallade möjligheter. Det råder uppenbarligen viss fartblindhet. Det är väl iofs bra att pengar betalas tillbaka. Det ser man inte på alla håll.

En viktig sak i sammanhanget är förstås också att det måste finnas uppföljning och kontroll på alla utbetalningar innan det går så här långt. Och framförallt koll på regelerna! Det blir annars tragiskt för enskilda och moralpaniken är igång och folkdomstolen och media dömer snabbt och utan pardon. Lyssnade just på Juholts presskonferens och förstår att han är pressad och i de lägena kan man säga vad som helst. Just uttalandet att han installerat farthållare i bilen för att undvika att åka fast för fortkörning är helt underbart och torde bli ett klassiskt uttryck. I stil med vad min gamla svärmor sa när maken körde iväg från macken med ungarna och lämnade mig kvar där.  "XX tycker inte om glass"

Persson vakar i vassen däremot... oavsett vad man gillar honom så kan han leda och det är också han som är den ende idag som kan ta upp någon slags kamp med Fredrik Reinfeldt. Den senare mer populär än alla andra. Vi får se om det nu är dags för Perssons återintåg. Någon måste reda upp i röran. Han har gjort det förr.

AB  GP SvD  DN


Sven-Erland Västros  Aurora Peter på Röda Berget

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det största problemet inom S är inte Juholt. Han är bara typisk.
Det verkliga problemet är att Socialdemokratins politiska "produkt" inte är attraktiv längre för de politiska "köparna". Men S tror att det bara handlar om att hitta den rätta försäljaren.....

Mary X Jensen sa...

Håller med om det. Svårt att hitta politikens tråd... för många partier.

Henrik Vallgrem sa...

Om Håkan skulle ryka för att riksdagen har betalt för mycket till Juholken kan man väl knappast plocka tillbaka Göran Persson? Att han byggde upp ett kapital i bolaget medan han fick ut statsrådspension lär han knappast bli förlåten för.

Mary X Jensen sa...

Think Outside the box - människan är inte rationell...

Martin Gustavsson - intelligent Union sa...

Ha ha ha. Att efter pest få kolera och under denna återigen önska sig kolera är minst sagt en lustig önskning. En slags önskan om att alltid vara sjuk...

Varför inte önska sig en mentalt frisk ledning av Sverige istället?

De största bidragstagarna och bidragsfuskarna som lever på andra är inte socialbidragstagare eller de som uppbär A-kassa...uppenbarligen...

Girigheten kommer ur rädsla:

http://intelligentunionswe.wordpress.com/2011/10/07/smygrasism-och-overbefolkning-ur-bergets-kalla-av-per-wasterberg/