onsdag 7 december 2011

Vilken optimist Juholt är...

Egentligen är det helt otroligt att en man som fått så mycket stryk på sistone som Juholt har fått ändå säger att nu vänder det uppåt igen. Vi närmar oss en vändning säger han efter dagens urusla opinonssiffror i SCB stora undersökning. Vilken otrolig optimist han är.

Visserligen verkar det som om vissa trodde att det skulle blivit ännu sämre än det blev och då kanske det finns anledning att vara glad.  Ja varför inte. Alla har vi våra överlevnadsstrategier.

Men låt oss inte fördjupa oss i socialdemokraternas elände just nu, det är många som gör det. Det är inte min grej att sparka på den som redan ligger.

Som moderat kan man dock glädja sig åt att siffrorna är på en sån fantastisk nivå nu. Nånting görs rätt oavsett vad oppositionen vill göra gällande, det är uppenbart.. Det är dumt att utesluta sin publik/väljarna. Det är de som till syvende och sist avgör det hela. Många underskattar detta.

Det gäller dock att inte slå sig till ro nu och tro att det inte behövs kampanjer och information om vad partierna håller på med. Ulf Bjereld statsvetarprofessor med socialdemokratiska preferenser skriver så här om alliansen på sin blogg:  "Håkan Juholt drivs såvitt jag kan förstå av en ärlig önskan att modernisera och öppna upp partiet. Risken finns att han mötes samma motstånd som Mona Sahlin i den trötta kultur som sitter fast i väggarna i partiapparaten. I så fall lär han gå samma öde till mötes som sin företrädare. Om han å andra sidan lyckas bryta ned partikulturen och skapa en politik för det framväxande kunskaps- eller informationssamhället ligger vägen öppen. När det gäller framtidsvisioner framstår Alliansen mest som trötta nötta väderkvarnar och sådana rider man ner."  


Men å andra sidan kanske Juholt ska föreslå förändringar som är rimliga och genomförbara. Ibland verkar det som att han bara slänger ur sig saker. Förvisso går politik mycket ut på att reformera och ändra men ändå. Lite mer genomtänkt bör det nog vara ändå.


Kent Persson ser hur hela det politiska landskapet förändras och tycker som jag. Vi kan inte slå oss till ro nu bara för att det för tillfället ser bra ut. Det är det farligaste som kan göras, att trycka på snooze och somna om säger Johan W, fast han menar å andra sidan att sossarna inte ska göra det.


Expressen SvD


Media: SvDSvDSvDSvDDNExprExprAB och DN2 och AB2 och AB3 ochAb4
Bloggar: VästrosBöhlmarkLaakso och Tokmoderaten

Inga kommentarer: