onsdag 14 november 2012

Alla dessa lögnare...

Man tar sig för pannan och tänker - inte en till. Dagens lögnare tillhör SD. Han har inget sagt och absolut inte det han sa trots att filmen som visar säger precis det han säger sig inte ha sagt- hänger ni med?

Kostymklädda på ytan prydliga killar muckar och filmar under tiden. Man använder ord som blatte och hora och det ena och det andra. Alkoholen som har intagits hjälper säkert till att släppa på alla hämningar och de förringande uttrycken bara flödar utan någon eftertanke. Så här kan man dock inte uppföra sig om man är folkvald och har allas ögon på sig. Då krävs det lite stil. Den saknas uppenbarligen i det här fallet.

Partiledare Åkesson håller presskonferens. Rak och tydlig utan att darra på manschetten inför media meddelar han att det blir avgång från alla partiuppdrag i ledningen och en uppmaning om att tänka över sitt förtroendeuppdrag som riksdagsman för den person som nu uppfört sig olämpligt och helt utanför partiets strategi att inte påvisa främlingsfientighet. Det kan inte vara lätt för det är väl egentligen den enda fråga som är tydlig i partiet. Att man inte gillar personer som kommer hit från andra länder. Konstigare än så är det inte. Många människor är rädda för det som är annorlunda och i stället för att vara nyfiken på det så tas det avstånd. Det är mer än tydligt i SDs fall eftersom allt fler söker sig till dem. Det beror väl snarast på att det är bara de som uttycker frågan kring . Här finns utrymme för problematisering för andra partier. Bondlurkfasonerna borde vi betacka oss för i ett civiliserat land.

På den nu släppta filmen kan man se att en ung tjej försöker ifrågasätta det som sker blir kallad hora är bara lite lök på laxen så att säga. Det ligger helt i linje med uppförandet i övrigt.

Men just det här med lögnerna som är det värsta. Men nu vet vi vad som tycks innerst inne. Det är inte helt enkelt att vara politiskt korrekt när man innerst inne är någon annan. Men förr eller senare blir man avslöjad - så är det alltid. Dessvärre så kommer lögnarna allt oftare undan.

Det gäller att komma ihåg att det vi nu sett var den ena sidan av en trist och svår konflikt. Det provoceras från flera håll... Man får inte missa det oavsett vad man anser i sakfrågan. För mig är alla människor lika värda och vi kan dela med oss till de som behöver. Det är inget snack om den saken. Däremot kanske det hela bör organiseras på annat sätt. Mellan fyra ögon är vi alla likadana, det är nu grupp sätts mot grupp som det blir otäckt.

Det kan uppfattas som rasism det som sades säger Almqvist - jaså - det är väl ändå ganska uppenbart. Det här är mitt land... 

SvDSvDABABDN,

Annarkia  DSM 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var fanns du när EA fick sin lägenhet förstörd av politiska motståndare?

Mary X Jensen sa...

Jag tycker att det är illa åt alla håll.

Anonym sa...

Hej,

Men det är okej att ha en muslimsk extremist för moderaterna? Eller ska han också avgå?

Ni är väldigt selektiva, jag tror att historiens dom mot moderaterna för va de gjort med Sverige kommer att vara offantligt hård.

Anonym sa...

Dagens förlorare är SD men de senaste årens förlorare i Sverige är Moderaterna.Landet saknar arbeten, bostäder och ekonomi samtidigt som tiotusentals nya invandrare ska tas emot.Frågan är om resterande folk i landet bör ta över genom någon form av revolution innan dessa Moderat anhängare kört ner Sverige i ett U-lands tillstånd.

Pelle