söndag 13 oktober 2013

Stridshingst - inte så dumt egentligen..

Vill man ha en oneliner så gäller det att välja - Jag är en stridshingst sa Fredrik Reinfeldt till TT idag. Det var modigt gjort för självklart så blev det en oneliner av det som nu rusar runt i såväl traditionella medier som på bloggar, Facebook och twitter.

En gång sa han till mig - det spelar ingen roll vad jag säger egentligen, jag måste alltid väga allt på guldvåg, någon kommer alltid att vända på det till min nackdel. Det är nog rätt - så låt oss vända på begreppet stridshingst. Vi har förmodligen alla olika tolkningar.

Jag tolkar det hela som - Jag är karl och jag är en stridis... Det är något som alla jägarsoldater är har jag förstått. De ger aldrig upp innan de nått uppsatt mål vad som än kommer i vägen. Tror att det är en bra egenskap för en politiker på topp som vill vinna även nästa val.

Så skriv ner honom och ha skoj med hans uttalande ni och fastna där om ni vill , han har redan gått vidare mot målet. Det är att vinna valet 2014. Så se upp...

Nu är du en sån där megafon för moderaterna igen Mary kommer några att säga förstås. Mitt svar är att det vore egentligen väldigt konstigt om jag hela tiden vore emot allt som sägs och görs i det parti som jag jobbar för. Då kunde jag lika gärna gå någon annanstans, eller hur?

Jag skrattar och ler åt uttrycket stridshingst, väldigt kul faktiskt. Vi lär bjudas på fler framöver och då inte bara från Fredrik Reinfeldt. Det finns fler som kan. Lite humor i politiken skadar inte Tvärtom.


AB SvD HD AB SVT VK SMP Expr


2 kommentarer:

Anonym sa...

Nog tycker jag att det var ett fånigt uttryck. Och att överhuvudtaget se på sig själv som en symbol ger inte ett ädelt intryck i mina ögon. Som politiker är man en tjänsteman och en servicefunktionär. "We Serve and Protect" ungefär, som det står på någon amerikansk polisbricka.

Någon upphöjd symbolik ger bara ett taffligt intryck. Ungefär som att man lurar obildade dumskallar. Kasta fram lite symboliska fraser och ännu värre handlingar. Håll upp plakat och sprid goda fraser. Tillsätt utredningar för att öka på godheten genom nya fraser och symbolhandlingar. Tillskjut skattepengar för att starta kommitéer för godhet. Som propagerar för goda värderingar osv. Allt sådant som vänstern tror är fint och ärligt. Men som egentligen korrumperar och förlöjligar.

Gör ett bra jobb och snacka mindre är mitt råd.

Arbetarparti kallar man sig bara officielt om man föraktar vissa kategorier av människor. Sådant som vänstern håller på med (och nationalsocialister).

Kurt sa...

Nu är ju en stridshingst bara ett redskap åt den verklige krigaren som rider stridshingsten. Men Reinfeldt vill inte tala om vem han arbetar åt?