lördag 8 februari 2014

Vad är det med folk egentligen, svart eller vit spelar det någon roll...

Programledaren i Melodifestivalen frågar en av killarna i bandet Panetoz hur det är att hänga ihop med och spela med svarta killar och genast blir det liv i luckan. Seriöst - det är skillnad på ljus och mörk hy - i alla fall på utsidan. Det är bara så. Alla ser det. Det är skillnad på hårfärger också och ögon. Men just det betyder inte att det behöver vara så stor skillnad på insidan. I alla fall inte större än det är mellan varje individ.

Vi har inte kommit längre alltså. Det är sorgligt. Att människor med olika ursprung i vilken generation det än kommer ifrån ska behandlas likvärdigt är så självklart. Samma respekt som för HBT-personer. Allt annat är fel.  Det är människan vi ska se...

Hoppas därför att det blir Panetoz som vinner rubbet och får representera Sverige. Om inte för att visa att i Sverige bor det människor som inte ser likadana ut tack och lov. Och det är helt OK.

Jag har aldrig röstat i Melodifestivalen av princip för att jag betalar till Rikab. Men går Panetoz vidare ska jag göra undantag.



AB

Inga kommentarer: