onsdag 9 mars 2016

Vem är du att sitta här och tycka...

Ett fenomen som då och då kommer fram till ytan är frågan om vem man är som sitter här och tycker. Att tycka och ha åsikter utan att ha tillåtelse är lite smått suspekt tycker vissa. Andra tycker att man borde hålla käften helt enkelt eftersom ingen tillåtit en att säga nåt. Du vet ändå inget - överlåt åt andra att tycka, de som har kunskaperna om det de talar om. Plats i korgen och vet din plats.

Det hela handlar många gånger om att det blir väldigt jobbigt att bli störd av andras tankar mitt i sitt eget tänkande. Det liksom räcker. Inte för mycket surr nu. Vi ska ha det lugnt och fint här. Sen har vi den där auktoritetsaspekten mitt i alltihop. Har den och den sagt att det är så, så är det så. Jahaja...

Nåväl det finns en yttrandefrihetsgrundlag i Sverige och den ska vi vara rädda om och förvalta väl.

"Ingen censur - Våra myndigheter får inte granska det som sänds i radio, i tv eller via annan teknisk upptagning. Undantaget är film på bio som är det enda massmedium som får förhandsgranskas av staten... "

Det är alltså inte OK att begära att någon ska ändra på det den skrivit för att det ska passa. Be kan man göra, men inte begära.


Att tycka är att vara engagerad och engagemang behöver vi mer av.Inga kommentarer: