måndag 17 april 2017

Det har varit påsk - dags att återuppstå...

Nu ska vi naturligtvis inte jämföra denna blogguppståndelse med den kristna. Det görs inte heller. Dock känns det som ett bra uttryck att använda just nu. Det börjar närma sig valt 2018 och det är dags att delta i debatten. Denna gång kommer det att ske från en helt fristående utblick. I alla fall så här långt syns ingen annan möjlighet. Men nog behöver det sägas ett och annat. Det kommer inte att ske som förr med flera inlägg om dagen dock. En ventil för att betrakta samhällsutvecklingen från den enskilda människans håll.

Kollade den senaste opinionsundersökningenoch den ser bara bra ut för Annie Lööf och C. Sorgligt att alliansen inte lyckats hålla samman bättre. Det är nog frågan om det inte är Maud Olofsson som saknades för att det skulle vara lite sammanhållning i den gamla allianskonstellationen. Så där gör Annie Lööf ett bra jobb nu. Hon är den som är van att ha taktpinnen trots allt.

För övrigt är politiken så rörig just nu och aldrig förr har det väl känts mer naturligt att hålla med lite här och lite där. Grunden, ideologin i de olika partierna, kanske mest i moderaterna som jag själv alltid känt mig höra till verkar ha tappat greppet totalt. Politiken blir som kvartalsekonomi. Inte särskilt långsiktigt. Det är en trist och farlig utveckling som ger utrymme för den som har förmågan att stå fast i sin egen uppfattning - oavsett vad som rör sig i kulisserna bakom. Så länge de andra fladdrar runt och inte utmanar så är det lugnt. Tryggheten är det människor söker, tryggheten att veta vad som gäller nästa månad, nästa år. Om det så bara gäller främlingsfientlighet så räcker det som trygghet när andra fladdrar runt. Samarbete för numerärens skull utan att verkligen ta konflikten med den viktiga grundfrågan - synen på den fria människan, är minst sagt oroande.

Det brukar behövas en kollaps för att ordningen ska återställas. Hoppas att det händer före valet 2018.

Inga kommentarer: