söndag 24 juni 2007

Dolda avsikter kommer alltid fram i ljuset...

Hur det nu är med Littorin och hans examen så ska man nog alltid fråga sig varför saker som denna kommer fram i just denna stund. Inte bara hänga på drevet som kommer och förstärka det med egna okvidingsord. Denna vecka Littorin som sparkhund, förra veckan Lars Danielsson.

"Vad vi bevittnat den senaste veckan är, vid sidan av den politiska ”affären” med Littorins examen, med andra ord inget annat än en journalistisk skandal. Friktion har grävt fram och planterat en nyhet, förvisso en korrekt sådan, men vars yttersta syfte tycks ha varit att piska upp lynchstämning hos de för Littorin svåraste motståndarna – opinionsbildarna på den egna kanten av det politiska spektrat. Journalistik och lobbykampanj i ett och samma paket, men där kampanjmakarna mörkat sina kopplingar till nyhetskällan (Neo)

En man som enligt Neo verkar vara en av de personer som ligger bakom konspirationen är Martin Karlsson. Han har dock en helt annan uppfattning och driver gäck med Neos redaktion på sin blogg. Han för konspirationsteorin vidare och pekar på att det finns andra grupper som ligger bakom det hela. Folkpartister ska ha en bricka med i spelet och kanske Kreab där Littorin tidigare jobbat. Bloggen Samtida tankar drar vidare i trådarna.

Ja, vad är vad, hur ska man veta?

Rent principiellt kunde väl någon vänlig själ ha ringt till Littorin och påpekat att det nog inte är någon riktigt bra akademisk merit att ha en MBA från Fairfax University med på sitt CV. Han kanske hade tackat för påpekandet och tagit reda på själv hur det förhåller sig och tagit bort det. Så hade saken varit ur världen. Nu har han dock tagit bort sin inte så meriterade examen från Fairfax.

Jag har försökt försvara honom, men i min naivitet tänkte jag aldrig på att det skulle komma fram att det faktiskt fanns en konspiration bakom den här så kallade nyheten. En grej som sitter som järnet efter mina år på universitetet är källkoll och give "cred where cred is due". Just den delen av den akademiska äran har tydligen inte alltid betydelse, om det nu är så att många välutbildade akademiker är inblandade i den här soppan.

Det är besvärande att inget är vad det ser ut att vara vid första ögonblicket. Men som sagt trollen kommer alltid fram i ljuset och de tål inte solen. Kanske det intressanta nu blir att dra brallorna av den som planterade nyheten som sådan? Småaktiga beteenden är inte kul, visst förekommer det hela tiden, men man behöver inte gilla företeelsen för det. Det går att ta avstånd. Det gör jag nu. Och blir mer och mer övertygad om hur skönt det är här hemma i trädgården.

Sen var det någon som sa - Det ska fan vara politiker. Det uttalandet blir mer och mer aktuellt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: