söndag 24 juni 2007

Finns alliansen kvar - det var en bra fråga

Anders PJ Linder funderar över saken i dagens SvD och menar att Almedalsveckan saknar en tung aktör, nämligen Alliansen. Partierna är där men de håller egna möten och uppträder var för sig. Vart tog alliansen vägen, det kan man verkligen undra.

Trist om de inte lyckas dra det hela runt ett varv till nu inför nästa val, men dessvärre så har en del sprickor visat sig på sistone. Täbys folkpartister går i skrift i dagspress ut med stark kritik mot det ledande moderatpartiet i kommunen. Var det folkpartister som låg bakom avslöjandet om Littorins ej så värdefulla examenstitel? Det är väl inte riktigt klargjort ännu.

Artikeln om de nya Mauderaterna i tidningen Fokus fick mig som gammal moderat att fundera på hur det skulle vara att vara med i ett parti där partiledaren har tjejträffar.

"När hela det politiska Sverige, och lejonparten av det halvpolitiska, samlas till årets stora branschmässa lämnar regeringskoalitionen walk over. Partierna uppträder vart och ett för sig men inte gemensamt. Det beslutet känns lika välövervägt som en DN-debattare av Erik Ullenhag. (SvD)

Det finns säkert flera saker som dyker upp innan Almedalsveckan. Kanske något från alliansen? Fast man kan som Anders PJ Linder undra, finns den längre?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: