onsdag 1 augusti 2007

Om man vänder på saken

Musikindustrin lider för att så många laddar ner musik olagligt via nätet. Enligt rapporten Digital Music Survey. (SvD)

Rapporten menar att det är för att cd-skivorna är för dyra. Men berättar också om att det finns ljus i mörkret. Det är nämligen så att väldigt många upptäcker ny musik och köper sedan skivor från artister de gillar.

Inte för att jag har koll på skivindustrins ekonomi, men mitt sunda förnuft säger: Marknadsför artisterna hårdare på nätet och sänk priserna på skivorna.

Sen kan man ju undra hur länge till det kommer att finnas CD-skivor, men det är en annan sak.
Det kanske går att jobba med andra betalningsmodeller. Mikrobetalningar på nätet kanske?

Internet är här för att stanna. Så det vore väl bättre att fundera ut vettiga användningsområden än att satsa på att förbjuda. Som ett annat sätt att se på saken.

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Grottolle sa...

Jag vet inte så mycket om det här med nedladdning. Men som jag förstår så är det nog vanliga marknaskrafter som gäller. Vist kan man tycka att det är dyrt köpa en skiva men man har ju ingen rätt ändå att bara ta. Har försökt förklara det för mina ungdommar men då går dom bara ett varv runt mej och säger att dom gått Antikrundan gratis...Så då blir man tyst..hehe

Mary X Jensen sa...

Absolut inte att man bara ska ta. Men jag tycker att musikindustrin också skulle jobba med Internet än emot. Sen har jag inga färdiga lösningar på hur upphovsrätt ochannat ska lösas. Men man hör väldigt lite om den diskussionen. det handlar mest om förbud, eller hur.

Det där med Antikrundan var kul ;-).

Eller som mina ungar sa förut, men det räkert gammalt nu.

Vem har stoppt pengar i den här automaten då?

Eller

Vad fick du luft ifrån?

Det finns säkert fler såna.

Grottolle sa...

Ja jag tror oxå att det fins sätt för film och musikindustrin att lösa det där. Och tror att dom försöker göra pengar så länge det går..

Ja man får höra mycket av ungarna..Men tycker det är nästan skoj. Man var nog lika när man var ung..