torsdag 27 december 2007

En kommentar till inlägget om fildelning och Bodströmssamhället ...

Fick en kommentar angående mitt förra inlägg och publicerar den i sin helhet här. Tänk själv... Det är mycket att fundera över kring det här med avlyssning och övervakning...

Ett IP-nummer kan dessutom vara samma för väldigt många personer. Skall alla som använder detta nummer som polisen anser vara misstänkt behöva utstå en undersökning från rättssamhället?

"Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Nej nu djäklar - Bodströmssamhället är här...":

Nedanstående är min kommentar till "Din ledamot i riksdagen - Göran Pettersson" blogg (http://dinledamot.blogspot.com/2007/12/podradio-om-fildelning.html) senaste inlägg och jag tyckte att det passade in här också:

FlyerRadioprataren skröt med att han tillhörde EP-skivans tid - och han om någon borde därför förstå sig på icke kommersiell "fildelning" - eftersom man redan då kunda kopiera låtar till kassettband - Dagens fildelning är i stort sätt samma sak - fast kopieringen sker digitalt.

I programmet antydde man också att musikindustrin hade giltiga skäl att bekämpa fildelningen - eftersom de drabbades ekonomisk av aktiviterna.

- INGEN har dock kunnat påvisa att så är fallet.
- Det finns INGEN forskning - utredning eller annat än branschens egna utsagor som man borde ta med en stor nypa salt.

Man kan då fråga sig varför förre justitieminister Bodström och den nuvarande Beatrice Ask så frenetisk vill komma åt en miljon svenska fildelare som inte skadar NÅGON.

- Tittar man på olika händelser i det förgångna så kan man lätt få för sig att det är en konspiration mellan AMERIKANSKA ekonomiska intressen (som har politisk makt ända in i Vita Huset) och den svenska staten.

- Lägg märke till att endast 4 eller 5 stora amerikanska musikbolag kontrollerar 95% av världens musikproduktion/försäljning.

1. Bodström tvingade fram en ny upphovsrättslag som även kriminaliserrade dem som laddar ned upphovsrättsskyddat material från Internet. - Innan dess var det endast tillgängliggörandet som betraktades som brottlig. Han försvarade lagen med att han ville komma åt dem som tjänar miljoner på verksamheten - dock kunde han inte peka ut några som tjänade dessa miljoner eftersom fildelning är ICKE kommersiell - dvs - ingen tjänar ett öre på att dela med sig vad man har på sina hårddiskar - det är frågan om IDEELLA aktiviteter.

2. Bodström ägnade sig åt ministerstyre och tvingade åklagaren Roswall att slå till mot the Pirate Bay - Mer än ett år efter den upseendeväckande händelsen - med 50 poliser inblandade - har inga som helst åtal väckts och Roswall begär och får det ena uppskovet efter den andra.

3. Än så länge får endast svenksa MYNDIGHETER undersöka/bevisa och straffa brott men Beatrice Ask vill förändra denna rättspraxis så att privata särintressen (dvs musik/film/dataspel bolagen) skall kunna spionera på svenska medborgarnas aktiviteter på Internet - vid misstanke om upphovsrättsintrång skall de därefter kunna begära ut PERSONLIGA uppgifter från internetoperatörerna - och sedan kunna hota eller dra enskilda personer inför rätta.

- Den rättspraxis är typisk för USA och se hur branschen går fram där

- Vill vi verkligen ha sådant här i Sverige?4. Branschen lägger miljontals $$ på att annonsera och lobba politiker samt mediafolk så att DERAS syn på rättvisa får stå i fokus.

- Vilka har fått representera den stora grupp av fildelare när Bodström tvingade igenom den skärpta upphovsrättslagen - och vilka står upp och försvarar fildelarnas intressen nu när Ask vill gå ännu längre och hänsynslöst kränker medborgarnas rätt till personlig integritet?

5. Kammaråklagare Britt-Louise Viklund lät branschen - dvs Antipiratbyrån - som själv var en PART i målet - undersöka en mistänkt fildelares hårddisk - utan hänsyn till att den även kunde innehålla annat MYCKET personligt material av PRIVAT karaktär. - Hon tyckte inte att det var så märkvärdigt eftersom hon själv SAKNADE dom nödvändiga KUNSKAPER.

6. I riksdagsvalet tittade Reinfeld väljarna i ögonen och tyckte att man inte kunda ha en upphovsrättslag som kriminaliserade så många svenska medborgare - EFTER valet får vi en moderat justitieminister som går fram som en slåttermaskin och som ENBART kommer med förslag som gynnar (den amerikanska) branschens intressen.

Sammantaget ser i alla fall jag ett mönster.

1. Vi har en allvarlig RÄTTSRÖTA i Sverige
2. Ledande svenska politiker går i USAs LEDBAND och stiftar medborgarfientliga lagar som har drag av FACISM.
3. Vi går mot ett alltmer polisKONTROLLERAT samhälle där medborgarnas rätt till personlig integritet väger lätt och där big business/polis/myndigheter/etablerade massmedia och politiker går samman i en ohelig allians mot folket.

Varför slår inte tidningarna/radio/TV larm - varför håller våra folkvalda så tyst - varför är det endast i bloggvärlden som man inser faran?

- Det är inte utan att man få kalla kårar och undrar vad som händer med vår demokrati.
- Om inget händer snart har vi med små steg i taget gått över till en facistisk polisstat. "

Uppdatering: Bloggaren Frihet, Fildelning och feminism har också intressanta synpunkter på frågan. Vi är många som inte gillar storebrorsamhället.(Aftonbladet)

, , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi är ju redan där att folk tar över andra ip nummer via proxy och annat och kan på så sätt läsa ALLT du har i din "burk".

Men som det är nu så är polisen mer eller mindre bakbundna att komma åt detta pga lagar.

jag skrev ett längre svar till dig hos mig!

Mary X Jensen sa...

och jag svarade hos dig...

Anonym sa...

Punkt 3 om Beatrice Ask känns ju lite obehaglig...............(fan jag får väl erkänna det då ;))

Det är en svårt nöt det här!

NÅGOT måste göras så att polisen får mer rättigheter när det gäller,trakasserier,hot och annat elände mot den "lilla" människan på nätet.