måndag 31 december 2007

Högsta skattetrycket inom EU och ändå räcker inte pengarna...

Ja, vart tar alla våra skattepengar vägen? Det är en fråga man ställer sig titt som tätt. I synnerhet när det talas om höjningar... för det är ständigt återkommande av någon anledning. Pengarna tycks snurra runt som i en centrifug och försvinner ut genom hålen där, sen är de liksom som uppslukade och man måste fylla på med nya.

Swedbanks styrelseordförande Carl Eric Stålberg gör en intressant reflektion om det höga skattetrycket och dess konsekvenser på dagens Brännpunkt.

Den moderate riksdagsmannen Göran Pettersson ber om bidrag till lösningar och ger den jag själv tror mest på, nämligen att produktiviteten måste öka i offentlig sektor. Det behöver inte betyda att man ska göra mer saker utan att man ska göra rätt saker.

Vi tar ett exempel från sjukvården här. Men det där hör ju till landstinget hör jag någon säga då. Just det, det är ett annat av felen. Det finns för många plånböcker och alla håller hårt i sina egna och få ser sambanden.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Man kan effektivera lite i offentlig sektor, men frågan är vart tar pengarna vägen generellt? Och för pengarslukarna Sverige framåt eller ska de bort helt?