fredag 8 februari 2008

Vad ska man tro på...

Länge har vi nu förstått att bensindrivna bilar är av ondo. För miljöns skull höjs bensinskatten, det ska bli allt dyrare att köra. Etanoldrivna fordon ska det vara. Nu visar ny forskning att det inte heller är en självklarhet, att det är bra för miljön. Så nu står vi för en ny paniksituation här. Vad ska vi göra.? På något sätt så måste man transportera ungarna till dagis och sig själv till jobbet. Hela infrastrukturen är uppbyggd och baserad på att vi kan transportera oss runt till våra olika aktiviteter.

Min moderatkompis Göran skriver klokt att Sverige är en mycket liten aktör i nedsmutsningsavseende och att det bästa kanske vore att vi satsar på forskning och utveckling inom området istället. Medhåll finnes på den punkten, verkligen. Vi borde kunna satsa på att bli världsledande på det. Vilket oerhört fint politiskt mål det skulle vara.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Bilprojektet sa...

Problemet är att debatten är extremt onyanserad. Det är sällan det finns en lösning på ett problem. När det gäller etanolen så måste folk inse att det är ett alternativ bland många. Ett alternativ som kan användes inom vissa områden för vissa fordonstyper, någonting som fungerar förhållandevis bra i Sverige medans nästa generation bilar tas fram.
Den som har en etanolbil kan fortsätta åka med den utan att känna att det är fel. Debatten om att etanolanvändning i Sverige är synonymt med miljökatastrof är direkt löjlig.