fredag 14 mars 2008

Ensidig information om någon...

Alliansen är sömniga tycker PJ Anders Linder och menar att de behöver sätta fart på samverkan och aktiviteter. För utan en allians hade det aldrig blivit ett regeringsbyte.

Jag säger som Linda Bengtzing - Hur svårt kan de va? (för övrigt så är det ett av mina egna credon här i livet, långt för den sångtiteln ;-)).

Det är förvånande hur dåligt man utnyttjar den gemensamma webbplatsen menar PJAL och tycker att en borgerlig framtidsdebatt borde kunna pågå för fullt där. Dessvärre så är det inte ovanligt det här. Att webbplatser är som döda sillar. Man fixar till dem och så får de vara som en anslagstavla utan liv. Det är synd att möjlighet till interaktivitet missas. Det gäller nästan alla partiers hemsidor. Man lägger ut information helt enkelt och missar möjligheten till interaktion.

Moderna människor vill ha interaktivitet, inte minst kan man se det på modebloggarna som sjuder av aktiviteteter. Triviala synpunkter kanske många tycker, men för de som deltar är det världen som den ter sig för dem som diskuteras och därmed är det viktigt. Blondinbella och Kenza är två unga tjejer som snart ska rösta. De har under de senaste 7 dygnen haft 200373 respektive 178373 besökare på sina bloggar. Det säger väl om något hur stor aktiviteten är på nätet.

Varför inte de politiska partierna tar upp möjligheten att via exempelvis en blogg föra ett samtal med väljare går över mitt förstånd. Det krävs egentligen väldigt lite. Tekniken är i princip gratis, men det är klart man måste ha en mogen person vid spakarna, för det kan dra iväg med diskussionerna förstås. Rädslan för vad som komma skall är möjligen stor men man kan väl ändå ha principen att vara lyssnande och förmedlande. Det behövs bara en redaktör och sen dra igång. Vilken källa och vilka möjligheter att få veta vad väljarna vill dessutom. Synd att missa den informationen.

Den bästa modellen är väl egentligen Carl Bildts blogg. Han borde kunna stå som förebild för politisk aktivitet online. Jag har prenumererat på hans åsikter allt sedan han startade med sitt första e-brev och det är alltid lika intressant. Egentligen är det helt ofattbart att inte fler politiker tagit till sig det greppet på allvar. Alliansen borde i synnerhet tänka så. För det behövs förmodligen en allians även till nästa val för att säkra en borgerlig regering.

Det finns informationschefer i alliansens partier, hur tänker de?

(intressant)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Upphovsrätten kanske i stället borde moderniseras, varför sitter den frågan så långt inne?

För att sverige idag är en lydstat under det fascistiska USA (korporativism i Mussolinis tappning) som egentligen styrs av de största företagen. Varken mer eller mindre, punkt.

//steelneck

Mary X Jensen sa...

Hörru Steelneck - jag flyttar den här kommentaren till där den hör hemma ;-)

Anonym sa...

Hur kan du ens påstå att Carl Bildt driver en blogg som ett föredömme? Inte en enda gång har jag sett honom använda den för "politisk aktivitet". Framhåll då istället Centerns rättspolitiske talesman Johan Linander och dennes blogg. För han använder den faktiskt och för en dialog med sina kommentatorer, på hans blogg sker det tom. politisk utveckling när den är som bäst.

//steelneck

Anonym sa...

Vad beträffar USA så kommer nog du också att vakna upp vad det lider. Där byggs koncentrationsläger idag, de förordar tom. tortyr på högsta nivå idag. Det är ett land under ett både fascistiskt och imperialistiskt styre idag. Sluta blunda, USA är inte vad det en gång var, det har blivit sin motsats på precis det vis som Platon beskrev i Staten, där tyrannen föds ur demokratin som en beskyddare. På exakt det viset!

Either you are with us, or you are with the terrorists. - Men den syen på opposition så ställer jag mig mycket gärna på "terroristens" sida, och det är någon helt annan jag kallar terrorist.

Rekommenderar även blogges inlägg där han berättar om den som bytte ut enstaka ord ur George Bush senaste tal om tortyr och lät folk tro att det var ett dokument över Kinas orättvisor från sextiotalet för att påvisa hur blinda vi är för övergrepp under vår samtid.

Tycker också att du behöver läsa Naomi Wolf - Fascist America, in 10 easy steps. Det sker idag, lagarna stiftas idag precis så som de gjorts andra gånger i historien. Det sker, mitt framför din näsa. Men det berör dig inte, på samma vis som det inte berörde Pastor Martin Niemöller Ubåtskapten och krigshjälte under WWI, Präst och lägerfånge under WWII.

Ondskans axelmakt nummer 1 är idag USA och ingen annan nation, och vi är idag en lydstat därunder.

Kasta gärna även detta i papperskorgen, men en dag kommer du också att tvingas öppna dina ögon, även om det smärtar, för det gör det. Det gjorde ursprungligen så även för mig.

//steelneck

Mary X Jensen sa...

Steelneck - jag flyttade din kommentar till ett annat inlägg här nedan (Dessa IP-nummer) - inte till papperskorgen om du nu trodde det ;-)

Dina inlägg har stort utrymme på min blogg det vet du väl sedan gammalt.

Anonym sa...

Jo då, Carl Bildt är en förebild, men han har ingen dialog med sina sympatisörer och/eller motståndare. Vilket iofs är förståeligt. Han hinner ju inte.

Mary X Jensen sa...

Jag tycker också att han är en förebild, även om han inte har en dialog så är han i allafall närvarande på nätet och har alltid varit det. Han förstår nätets funktion...