söndag 6 april 2008

Ska man vara chef ska man ha omdöme...

Himla liv om SMS mellan Schulman och chefen Pelle Porseryd angående Brolles deltagande i TV-programmet Körslaget. Som bekant så blir det offentlighet till all kontakt man har med Alex Schulman. Skriv ett SMS till honom och innehållet läggs ut på humorsjaten 1000apor på en gång. Det kanske är kul och gränser ska överskridas, men frågan är om det är så himla kul om man är tredje person och blir omskriven som en tönt. Som nu Brolle blev. Jag tror dock att han är mer poppis hos tjejerna och det är det som brukar räknas så problemet är inte hans.

Det finns ett antal frågor att ställa här.

Var det på allvar? Eller på skoj?
Visste Porseryd att det skulle bli humor på Alex Shulmans sätt?
Var han kanske inte nykter?
Är han arg på allvar på Brolle?
Försökte han vara rolig tillbaka?

Vad säger mamma?

Man kan tycka att detta är en enskild händelse som egentligen inte borde fått någon uppmärksamhet. Men trots allt är det viktigt att fundera över hur vi beter oss mot varandra i synnerhet när vi drar in en tredje helt oskyldig person i det hela. Är det kul? Jag tycker inte det, är förmodligen tråkig men bra mycket snällare och tycker att man ska ta hänsyn till andras känslor. Dessutom så bör man väl ha lite omdöme om man ska vara chef, det måste gälla även på TV4.

Humor ligger i betraktarens öga och så småningom kommer det väl att utkristallisera sig om Schulmans mobbarhumor ska ha tolkningsföreträde. Hoppas att det inte blir så.

Som sagt till Brolle - det är dig tjejerna gillar...

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår inte hur det kan vara humor att prata skit om en tredje person. Själv försöker man lära barnen att aldrig göra så här och sen finns det vuxna som kallar det humor.

Men kanske beteendet är OK om man är känd...

Mary X Jensen sa...

Det är int ehumor att snacka skit om tredje person. Det är mobbning enligt min mening.

Känd eller ökänd eller okänd - ibland är det svårt...

Anonym sa...

vad håller ni på med? är dessa två vuxna män? detta är både otroligt omoget o respektlöst! det är fan hur dessa som jobbar inom denna branch kan bete sig!! arbetar man inom detta område ska man då fan ha gott föredömme och visa människor respekt! Man skäms för deras beteende!

Brolle tillhör en av Sveriges artist elit! Att uttrycka sig på detta sätt är en stor Skandal!!

Anonym sa...

Hade smsen varit privata hade det varit en annan sak - men det var de inte. Öppna för alla som vill se.


som sagt ovan är det knappast Brolles problem - han står fast.

det andra två idioterna ger jag inte mycket för. De borde veta bättre.