söndag 6 april 2008

Inte bara piratpartister även moderater nu...

Frankrike är Frankrike och där håller man på sitt. Tidigare så var det så att man inte fick spela för mycket engelskspråkig musik i radion, det fanns något procenttal där. Det var viktigt att hålla på det franska språket. Jag vet inte om det fortfarande är så det kan ha ändrat sig sen sist.

Nu vill Frankrikes president Nicolas Sarkozy att alla fildelare i hela EU ska kunna stängas av från internet. Presidenten vill ha ett civiliserat Internet. Kära nå´n vilka bakåtsträvare det finns. Det värsta är att de många gånger sitter i beslutsfattande ställning.

Moderaten Christoffer Fjellner har lagt ett förslag som ska stoppa den franske presidentens internetidéer. Det gläder mig oerhört att höra detta. Att det finns fler moderater som tar ställning för internet, det behövs i detta läge då det nästan bara är piratpartiet som arbetat för hittills. Detta är sannerligen en fråga som är partiöverskridande. Ibland har det känts ensamt här på MMK (MinaModerataKarameller för den som inte fattar)...

Jag knyckte citatet nedan från moderate riksdagsmannen Karl Sigfrids Blogg som också skriver om detta. Alla allianspartier skriver under ett tillägg till Bono-rapporten.

"“Europaparlamentet uppmanar kommissionen och medlemsstaterna att erkänna att Internet erbjuder en bred plattform för kulturyttringar samt tillgång till kunskaper och demokratiskt deltagande i utövandet av Europas skaparkraft och sammanför generationerna genom informationssamhället. Parlamentet uppmanar därför kommissionen och medlemsstaterna att avhålla sig från sådana åtgärder såsom avstängning av tillträdet till Internet, eftersom de strider mot de medborgerliga friheterna och de mänskliga rättigheterna och principerna om rimliga proportioner, effektivitet och avskräckande verkan.”

(IDG)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Mary,

Bra att du skriver om detta. Vi får hjälpas åt att marknadsföra de goda krafter inom vårt parti som tror på öppenhet och fri informationsspridning. Christofer Fjellner ska ha allt beröm han kan få för att han har tagit strid mot de franska idéerna om att stänga av internetanvändare.