fredag 18 april 2008

Vips ner i papperskorgen - borta...

I avlyssningens fotspår kommer nya produkter... Nu är det en engångstelefon på väg ut på marknaden. Utmärkt produkt för den som bara vill ringa något skumt samtal. Man gör det och slänger sen helt sonika telefonen i papperskorgen. Det är företaget Hop-on som nu ser en ny marknad i bland annat Sverige kan man tro.

Oj, oj va jobbigt det blev sa FRA. Var ska vi leta? Eller blir det som på CSI - ett team åker ut och letar fingeravtryck på telefoner som ligger slängda på olika ställen. Kan se framför mig hur dets tår uniformerade män och viftar lite med en pensel och lyser med en lampa för att kanske se vem som höll i telefonen senast. Intressant scenario.

Det är bättre att gå med tekniken än mot den. För det kommer alltid någon som är fiffigare än man själv.

(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Räkna med att nästa påfund är att anonym kommunikation förbjuds. Vill du skicka meddelande till någon skall du visa giltigt foto-id. Så även på posten så räkna med att postlådorna försvinner med tiden. Alla brev kommer att ha krav på avsändare och postis kontrollerar att det står rätt till.

Anonym sa...

Jag misstänker att vänsterwiki här ovanför är sarkastisk, men jag tror han är närmare sanningen än vad vi vill erkänna.

Inom 10 år, om vi inte lyckas bryta utvecklingen så kommer både engångstelefoner och oregistrerade kontantkortstelefoner vara helt förbjudna, och vi kommer alla få unika personliga IDn att använda på internet, och all vår kommunikation kommer vara stämplade med det IDt och det kommer vara förbjudet att kringgå detta.

Däremot tror jag inte någon kommer rota med Posten, då skulle de bli tvungna att rycka upp brevhemligheten och posten är så långsam att de nog inte anser det vara ett problem.

Anonym sa...

wysiwyg: "[...] och posten är så långsam att de nog inte anser det vara ett problem."

Du/de missar att lagringsmedia utvecklas betydligt snabbare än näthastighet. Vilket betyder att man i framtiden får ett nätverk med högre kapacitet via posten än via internet. Ok, lite längre svarstider, men ändå. :-)

Anonym sa...

Här i USA är det redan så att man måste skriva avsändare på posten man skickar...

(och om man skulle ha satt för få frimärken på brevet skickar dom det i reutr...... så man får extrafrankera det. Jag undrar lite hur mycket pengar det kostar att skicka alla saker fram och tillbaka...)