lördag 19 april 2008

Hur får man sen bort maskarna...

Det ska bli tillåtet att jaga mördarsniglar med någon sorts mask nu. Visst är sniglar äckliga, men maskar då? Hur får man bort dem sen? Slemmiga grejor det där, båda sorterna.

Nåväl jag har löst mina snigelproblem med att odla grönsaker i balkonglådorna och dit når vare sig rådjur eller sniglar. Det finns också växter som sniglarna inte gillar, men att gå barfota är inte längre kul. Snarare har man ständigt snigeltången i handen, oftare än sekatören numera. Aftonbladet har en hel del tips om snigelhanteringen idag.

Men härligt med solen är det - man genomgår en förvandling och intresset för SvDs trädgårdsforum läses före alla världsnyheter. Upplyftande är vad det är... Trädgården - here we come. Ambitionerna är som störst så här i början men redan i mitten av juni så har trädgården tagit över. Eller som min icke trädgårdsintresserade kompis sa - det gör ingenting om man klipper ner, det växer upp överallt ändå...

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nematoder är mikroskopiska, du kommer aldrig se dem

Mary X Jensen sa...

Vad skönt då att de är mikrosmå... Kan man pusta ut lite då ;-)

Min första bild i huvudet av maskar var ju såna där stora feta vita mycket vällevda slemmiga saker som lever i hög ovanpå sniglarna... Hua.

Det är bra att ha fel ibland, framförallt är det bättre att bli upplyst än att bli kallad dum i skallen för att man inte vet.

Anonym sa...

Just de här nematoderna kan dessutom bara föröka sig inne i sniglar, så dör sniglarna ut lär även nematoderna dö ut, med tiden.

Fast det finns gott om andra sorter; det är ett av jordens i särklass vanligaste djur, så du har dem omkring dig hela tiden utan att veta om det. :-)

Anonym sa...

Hej
Nematoder är som skrivits tidigare mycket små, när man köper dom är de ca 0,5 mm och fullvuxna inne i snigeln runt 2-3mm. Så dom syns inte. På nematoden sitter en bakterie det är den som gör att sniglarna sväller och dör. I alla böcker står et att nematoderna dör när det inte längre finns några värddjur (mördarsniglar), men någon måste överleva någonstans annars kunde det inte finnas några naturligt i naturen.

jag har samlat mer information om nematoder och mördarsniglar på www.ljuvahem.se läs gärna mer där.