onsdag 21 maj 2008

Han bjuder på både musik och webbdesign...

Jag blir av Emma påmind om Andreas Viklund, norrlandskillen som har mer än 2.5 miljoner träffar på Google. Utöver att han är webdesigner med många många mallar för Wordpress som är fritt att använda för den som önskar så är han också musiker och delar ut sin musik. Han har en av världens mest länkade bloggar. Jag blev imponerad i oktober förra året när DN hade en artikel om honom. Han tillhör verkligen de som bara verkar i bakgrunden utan att höras så mycket och han gör det med framgång.

"De många sökträffarna har Andreas Viklund inte fått för sitt sparsamma och okontroversiella bloggande. Inte heller för sin elektronikamusik som folk kan ladda ner gratis. Nej, hemligheten bakom succén är att han lade upp gratis webbdesignmallar på sin sida för sådär två år sedan." (DN)

Nog borde ifpi ta ett snack med honom om verksamheten. En generös inställning till att ge bort och förmedla sina alster ger honom helt andra möjligheter än att hålla på och jaga dem som lyssnar. För att inte tala om hur positiv man känner sig till Andreas jämfört med, ja ni vet vad.

Andreas är också webbmaster för bloggen tjuvlyssnat.se också den en av de mest besökta bloggarna men på andra meriter än enligt upphovsrätten då. Men kanske att det skulle kunna vara verkshöjd på en del uttalanden vi gör i vardagen också. Om ifpi får bestämma så kanske det blir så... Vem vet hur tankarna drar iväg och vilka siffror man kan få fram att stämma folk på.

Ta och fundera lite över vad Andreas gör. Vänd upp och ned på affärsmodellerna, ta en ny vinkel - se det kanske funkar. Glada i stället för sura kunder kanske det leder till också. Det är inte en oviktig ingrediens i framgångsrikt företagande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Plus att han är så vansinnigt trevlig och snäll som person också! :)