torsdag 1 maj 2008

Förtroendeskifte för partiledarna...

Förtroendet sjunker för Mona Sahlin som partiledare medan det ökar för Fredrik Reinfeldt, siffra hit och siffra dit, men nu ser ökningen markant ut. Heja statsminsitern. Maud Olofsson ligger trea, mittemellan alla gubbsen. Det är också bra gjort.

OK - mer Fredrik Reinfeldt i media och han kommer att öka sitt förtroende än mer, se på hur Kina-resan hanterades. När vi ser mer av Mona Sahlin i media sjunker förtroendet för henne. Så kan man tolka det, eller hur? Eftersom socialdemokraterna varit lite i hetluften på sistone med skuggbudget och ny lag för samkönade äktenskap och lite av varje så har det inte förbättrat situationen för (s). Det som sagts har kanske inte gått hem hos folket?

Om man först bara klagar (vilket väl iofs är oppositionens roll) på det befintliga och sen kommer med något så bör det vara lite nytt och omdanande, inte bara hopkok ur samma gamla skafferi, sånt som inte smakade gott förra gången heller. När hon klagar på alliansen och dess sammansättning borde hon också fundera på vilka kompisar hon själv har att försöka samsas med. Hur kul är de på en skala? Hur överens kan de någonsin bli?

(SvD)

(Aftonbladet)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Göran sa...

Jag kan nog hålla med dig om mycket du säger men det som retar mig mest är ändå att borgarna gick till val med att fastighetskatten skulle slopas och försvaret fick inte skäras ner mera.
Och vad gör de nu?
De skär ner försvaret ännu mer och de höjer fastighetskatten (utom för dem som har lyxvillor i skärgården då vill säga för de är det ju så synd om, stackare)
Jag röstade borgligt för första gång i detta valet och det var nog det sämsta jag någon sin har gjort i mitt liv. Snacka om lögn halsar.