söndag 12 oktober 2008

Dinosaurierna får tänka om - nu finns Spotify...

Bättre än fildelning säger Nikke och det är väl inte utan att det känns som om lagen om fildelning där man låter upphovsrättsmaffian leka polis med IP-numemr känns lite överspelad om man säger så. Anders Anderssons text om hur lite han tänker bry sig om vad upphovsrättsinnehavare skapar så länge de jagar fildelare kommer nog att bli en klassiker. Det är som vi ofta sagt tidigare. Att betrakta sina presumtiva kunder som gangsters är ingen bra affärsmodell. Smartare då att tänka nytt som Spotify gjort.

Nikke skriver så bra om Spotify så jag har inget att tillägga.

Läs den artikeln här.

Vi får hoppas att också den lagstadgande församlingen tar till sig av det här och förstår att det ni nu vill göra brottsligt redan är ute... Det är bra onödigt att skapa lagar som inte är relevanta när de träder i kraft.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Per Hagwall sa...

Just Mein Kampf är intressant i sammanhanget. Men det är inte Hitler själv eller hans släkt som bestämt att den inte får tryckas. Det är delstaten Bayern som nu äger rättigheterna. När gränsen för copyright skall bestämmas är det Bayern och Disneykoncernen som i ohelig allians driver fram eviga förlängningar, från 50 till 70 år efter upphovsmannens död...

Bayern för att de absolut inte vill att Mein Kampf skall spridas alls och Disney för att de vill krama ur varenda dollar de kan ur Musse Pigg och Kalle Anka. Effekten blir att alla verk låses in under horribelt lång tid och att tillochmed sådana som tidigare varit fria åter har åkt in i kassaskåpet.
Räkna med att copyrightindustrin kommer att börja stryka sina lobbyistkostymer återigen framåt 2015.