tisdag 21 april 2009

Hökmark reder ut kring Telekompaketet...

(DN)

Det blir intressant när initierade personer tar till orda. Gunanr Hökmark förklarar nu på sin blogg sina ställningstaganden kring telekomlagstiftningen och reder samtidigt ut en delmissförstånd.

"Som bekant finns det också en debatt om telekomlagstiftningen kan användas för att tvinga operatörer att stänga av användare. Det är en fråga som i grunden EU inte kan och inte ska hantera eftersom det handlar om lagstiftning som är medlemsstaternas kompetens. "

Det finns också många intressanta kommentarer att ta del av i Gunnars blogg. Christofer Fjellner skriver också om sin syn på saken . Moderaterna är alltså engagerade i frågan och inte alsl intresserade av en europeiskt styrd avstängningsmöjlighet från internet. Det kan vara bra att ha det i åtanke när man låtsas som om det är totalkris överallt. Nu vet vi det. Men EU är stort och det är lätt att drunkna där bland alla frågor.

Många som bloggar om Telekompaketet nu förstås, flera olika ingångar på problemet finns. HAX förstås, Emma har många intessanta länkar och beskriver härskare och försvarare. Christopher Kullenberg , Farmor Gun har också många intressanta kommentarer på sitt inlägg.

Integriteten ständigt på tapeten

Det kommer dock ständigt nya spännande möjligheter inom integritetskränkningens område. Möjligheten att via datorer hålla reda på varje steg vi tar är enorma och många lockas klåfingrigt av detta. Det är emot sådana påhitt vi behöver lagstiftning, inte för. Det är avgränsningarna i användningsområden som behöver begränsas, ty möjligheterna med en databasär oändliga.

Svenskan skriver idag om PNR , (passenger name record)ett system som håller reda på var vi reser, när vi reser osv. Mina Moderata Karameller skrev om detta i augusti 2007! Så helt nytt är det inte, men frågan har väl aktualiserats igen.


(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

http://icloud.com/sv/landing

spridas


det går för långt med förbud på internet mm (frihet)