onsdag 27 maj 2009

Vilken röra det är...

Samtidigt som kulturministern KU-anmäls för att hon uttryckt gillande för TPB-lagen så finns det positiva utvecklingstendenser lite här och där. STIM har nu till exempel beslutat att ta Creative Common License på allvar. Det i sin tur innebär att det finns indikationer på att även upphovsindustrin har börjat vakna till lite. Intressant artikel i Sydsvenskan om gratis musikspridning.

Peter Sunde bjuder in kulturministern för att ge henne en bild av hur det ser ut på TPB-sidan. Det är inte självklart att vara så fördomsfull menar han. Det handlar om att bryta ny mark.

Jag bjuder på en reprisartikel här om en bilds väg över internet, creative common licens i praktiken.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hon uttryckte gillande över en fällande ej lagakraftvunnen dom. Dvs en pågående rättsprocess, ej ett lagstiftningsärende som regeringen annars skall ägna sig åt.

Vidare gällande integritet är Christofer Fjellner ett mycket bättre moderat val än Hökmark som kommer sist. Se ex telekomdirektivets behandling i EP. http://www.laquadrature.net/wiki/Telecoms_package_directives_2nd_reading_SE

Mary X Jensen sa...

Christofer Fjellner är en toppenkandidat men jag har nu gjort andra prioriteringar. Christofer hänger med och gör sin grej.