söndag 21 juni 2009

Jag har bestämt mig för att kandidera till Riksdagen 2010...

På Facebook har många startat egna grupper för att få stöd för sin kandidatur till nästa riksdagsval. Så jag gjorde också det.

Läs själva här

och hjälp mig gärna att utveckla min frågor. Inget sitter fast, livet pågår och vi ställs hela tiden inför nya utmaningar.

Hur procedurerna går till för att vara med i svängen vet jag inte exakt ännu. Men det kommer information framöver så får vi se om det håller hela vägen ut.

Lyckönska mig gärna. Det är ett stort steg ut i det okända för mig det här.

Uppdatering: Hur är jag moderat då? På 70-talet var jag ung och då kom boken och sången som påverkade mig mycket i mina val av politisk inriktning. Friheten som människa finns också på internet, detblir en blandning av då och nu på något sätt. Livet hänger samman. Mitt är mer inspirerande en teknokratiskt.

"Amerikanen Richard Bachs ”Måsen” blev 1970-talets kultbok för många liberaler, inte
minst moderater i Sverige. Måsen, det är Jonathan Livingstone Seagull som lär sig att
behärska flygkonsten intill fulländning – genom träget och ihärdigt arbete. Och sedan
kan han flyga högre, snabbare och bättre än någon annan mås. Dess tema är utvecklingens
– ett tema som åtskilliga andra kultböcker också tar upp. Den kan med fördel läsas
allegoriskt, det är lätt att ur dess bildspråk se andra företeelser. Det sistnämnda är också
något som genomsyrar många kultböcker." (biblioteket i fokus)


Boken fick en egen sång som jag fick på vinyl när jag fyllde 30. Nu finns den på youtube. Visst är den gammal den här låten, men det finns en symbolik i den som jag fortfarande gillar. Det är flera moderater som håller med. Staffan har startat en grupp på Facebook. Kent Persson har också en gång engagerat sig för friheten.

Uppdatering 2: Nu läser jag tidningen för första gången idag och finner en krönika av PJ Anders Linder. Den handlar också om frihet, det jag vill stå för. Tack PJ, den passade bra idag.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

22 kommentarer:

Zac sa...

Heja, jag håller tummarna för dig. Uppdaterade politiker med känsla för både sin egen och sina medmänniskors integritet är det tunnsått med - du behövs!


//Zac

Mary X Jensen sa...

Tack Zac - gå med i min FB-grupp. Det ökar mitt ego. Jag behöver det nu.

cnab sa...

Modigt Mary! Det är ingen bikupa du vill komma in i utan ett getingbo vars innevånare och underhuggare inte är att leka med. De inte bara sticks utan piskas också! Både andra och varandra! Och här framställs getinghonung åt folket (Cornelis V.)

Ett riktigt stort lycka till för ditt beslut hedrar dig. Du om någon kan säkerligen medverka till att de senaste åren idioti upphör.(Jo, jag vet - Bod(S)ström startade men de som du "hejjar på" är de som nu fullföljer demokratins nedmontering genom nätets speciallagar).

Arbeta alltid med föresatsen att kunna somna med absolut rent samvete varje kväll. Inget kan någonsin vara viktigare än att i alla lägen stå upp för det förtroende dina väljare ger dig.

Johan Westerholm sa...

Mary

Önskar dig lycka till och tror att du kan tillföra en hel del. Som politisk motståndare har du min djupa respekt. Du kommer bli en farlig motståndare i valrörelsen och ta det som beröm.

Men först upp på listan. Jag vet hur det går till i mitt parti, det är inget vackert spel i något av de större partierna.

mvh

Johan

Anohito sa...

Kul. Röstar inte alls M, men har vänner som gör det , och kommer garanterat be dem kolla in din sida. Även om jag inte delar din åsikt alla gånger så tycker jag att du är skicklig och sympatisk. Och du har har mod noga att säga nej när saker inte är bra, förnuft kallas det visst. Bra Mary!

Anonym sa...

Ja, att du är min favoritmoderat vet du ju redan så jag hoppas verkligen att du petar ut någon av dom som tryckt ja till FRA och IPRED.

Lycka till!

Leif Ekstedt sa...

Det är nyttigt med nya krafter i regeringsställning!
Dom gamla har vi i EU-parlamentet-
den jag tänker på gör ett gott jobb där.
Men för 55år!! sedan satt jag i unghögerns valberedning så jag vet hur det går till.
Good Luck.

Jerker Montelius sa...

För vilket parti då?

Det nämns inte någonstans i blogginlägget.

Moderata ledningen med sina FRA kramare är nog 'väldigt' intresserade att få in en av deras skarpaste interna kritiker i riksdagen.

Som jag ser det så talar du dig varm för avskaffande av FRA, IPRED, ACTA. Bättre åldringsvård och sundare rättssystem.

Det är inte nymoderaternas paradgrenar om man får säga så.

Janne sa...

Hej!

Ett varmt Lycka Till!

Det som kräva är först att någon medlem nominerar dig till provvalet, sedan bör du se till att du får en bea beskrivning av dig i provvalet. Sen är det väl i princip bara att hoppas, men du kan nog göra en del till.
Du bör försöka göra dig så känd som möjligt bland medlemmarna i din valkrets (är det bara en krets i Stockholms Län?). Ett sätt kan vara att försöka få komma och tala på lokala möten, du träffar inte så många men med lite tur kan det börja snackas internt om dig. Det ger ofta några extrapoäng om du har gjort några år som lokalpolitiker eller åtminstone föreningsaktiv.

Anonym sa...

Har anmält mig till din grupp. Hjälper dig gärna senare med själva kampanjandet om du vill.

Inez sa...

Grattis till ett riktigt modigt beslut och ett riktigt stort lycka till! Jag tror att du med din klarsynhet och tydlighet kan tillföra en hel del.

Anonym sa...

Lycka till!

Birgitta sa...

Glömde mitt namn - vill inte vara anonym :)

Mary X Jensen sa...

Tack alla - nu får vi se vart det bär hän. Det finns en formell väg att gå här också och hur man håller sig kvar på den vet jag inte ännu ;-)

Mary X Jensen sa...

Leif - jag är medveten om hur det går till bakom kulisserna. Det enda man kan göra är att vara rak och stå upp för sig själv. Då sover man gott om nätterna. Sen är världen dessvärre inte så ljusblå som man skulle kunna önska. Jag är ingen duvunge själv, men man måste distansiera sig och se det hela som ett projekt.

Anaïs sa...

Bra! Du är en klok person! Det riskerar dock att ligga dig i fatet, som (M) ser ut nuförtiden. De borde dock vara tacksamma över att vettiga människor fortfarande vill kalla sig moderater.

Mary X Jensen sa...

Jag känner många kloka moderater det är därför jag är kvar ;-) De allra flesta är kloka. Sen att man har olika uppfattning i olika frågor är helt naturligt.

Anonym sa...

Lycka till, det kan behövas när Moderaternas partipiska viner hårt nu för tiden. Om du lyckas, försök få Moderaterna att lyssna och ta debatt. Man kan ha olika åsikter utan att för den skull helt blåneka och försöka tiga ihjäl kritik. Jag blev ärligt talat rädd när jag av en slump hittade en artikel där Reinfeldt uttalade sig om FRA-kritiken:

"Alla tjänar på om debatten lägger sig"

http://www.gt.se/nyheter/1.1209664/reinfeldt-alla-tjanar-pa-om-debatten-lagger-sig

Det där lät ju som någonting som Irans president Ahmadinejad sagt.
Debatt är alltid bra, oavsett om man håller med eller inte. Debatt hör till kärnan av demokratin. För Moderaterna kommer väl ihåg vad demokrati är?

Hoppas jag i alla fall...

Mary X Jensen sa...

Anonym - jag tror och hoppas att Reinfeldts uttalande kom innan man insåg vilken tyngd den här frågan har. Hoppas.

Anonym sa...

Bra tänkt Mary!
Folk med markkontakt och vettiga åsikter i integritetsfrågor behövs inom partiet!
Jag har alltid varit moderat, men har på sistone haft väldigt svårt att motivera en moderat röst i nästa val.
Valsedeln är nämligen full av ärkepuckon som tycker att staten skall övervaka mitt och alla andra medborgares liv.
Det finns inget jag kan göra åt det, då rätten att stryka folk från valsedeln är borttagen.
Jag vill gärna rösta på dig, då du delar mina åsikter i det mesta, men kan inte tänka mig att räknas med som en av valboskapen som röstar bort sin egen frihet genom en röst på de andra moderata bakåtsträvarna.
När du kommit in i riksdagen, se till att vi får ta aktiva val, inte bara för de vi vill ha in i rikstagen, utan också för de vi INTE KAN TÄNKA OSS PÅ NÅGRA SOM HELST VILLKOR!

Dani Scythe sa...

Tja, förvisso hoppas jag ju att alliansen inte ska få så där överdrivet många mandat men om vi lämnar det så ser jag nog gärna att du får ett av dem =)
Du kan ju det här med sociala medier och bloggar vilket jag tror är rätt metod att använda, ditt största problem kan nog vara att din svåraste konkurrent om personkryssen borde vara Karl Sigfrid som också kan de sakerna.

Jag hoppas att du lyckas sno någon plats från någon övervakningsmoderat =)

Mary X Jensen sa...

Anonym - vi får se om inte Jante kommer och tar mig först. Det är kanske inte det smartaste att säga hej här kommer jag. Som bekant så är det gruppen som utser sin "guru", haha.