lördag 6 juni 2009

Kampanjdag i Åkersberga Centrum... Yes...

Idag var det full rulle på torget i Österåker. Solen sken, det var lite kallt, men det var mycket aktiviteter där idag på nationaldagen så värmen fanns där på annat sätt. De flesta politiska partier var där och moderaterna fick dessutom besök av sina riksdagsmän som dagen till ära var ute och kampanjade i buss runt länet. Några timmar stannade de för att sedan ge sig av till nästa plats.

Tjejen i ljusblått i mitten är vår egen riskdagsman Eliza Roskowska Öberg, en av de riktigt aktiva valarbetarna i Österåker.


Dagen till ära var det både Knattelopp och Österåkersmilen. Och vem vann om inte vår egen lilla fröken Munkhammar. I orange moderattröja med texten -kan själv på ryggen tog hon hem guldmedaljen! Inte dåligt för en liten nybliven storasyster...

Medan övriga aktiviteter pågick var det förstås lite mer personliga diskussioner i valstugan. Den här mannen sa att Fredrik Reinfeldt är den ende riktige statsmannen i Sverige och han beundrade både stil, seriositet och lugn framtoning. Ta åt dig Fredrik, alltid kul med beröm.
Pär Lindforss ska särskilt utmärkas, utan honom hade det inte blivit någon valrörelse, som han har jobbat och burit runt grejor. Allt beröm Pär. Till dig också Annelie (på bilden) och till mig och många andra också förstås... Men särskilt till Pär.Fröken Munkhammar fyller på med banan efter loppet... Det är tufft att vinna, man blir trött och hungrig.


Kommunalrådet Ingela Gardner Sundström talar in sommaren och alla lyssnar. Det var månag personer på Torget. Samtidigt smög vi runt med broschyrer och stoppade i händerna på de närvarande.
Det är viktigt att ni röstar i EU-valet sa Ingela, många av de beslut som fattas där påverkar oss här i kommunen. I bakgrunden sitter kommunens musikskola och väntar. De bjöd på mycket musik denna dag. Musik för alla smaker. Väldigt kul faktiskt.


Kolla - en bloggare till. Vi diskuterade lite i all hemlighet. Inser att jag är rätt kort eller att han är rätt lång den där piratpartisten.
Som slutkläm på dagen startade Österåkersmilen. Familjen Munkhammar fortsatte att sätta Österåkersmoderaterna på kartan efter att vi plockat ihop valstugan. Med sig hade de från Gotland extrainsatt förstärkning.Här kommer farfar Munkhammar...


och österåkersmoderaten och riskdagskandidaten Johnny Munkhammar på slutspurten...Tre springande moderater - det var den yngsta som tog hem förstapriset. De andra två placerade sig också bra. Grattis.

Imorgon blir det valförrättning för min och min mans del. Vi kör familjeracet där. Brukar vara kul... Sen får vi se hur det går. Jag är alltid optimist så jag tror att det kommer att gå bra för moderaterna. Känslan av att väldigt många röstar på moderaterna är stark. Men man vet aldrig förrän rösterna är räknade förstås. Men vi håller tummarna.

Foto: Kim Skerving (som är min son som jag lyckats aktivera igen, han har varit skeptisk till politiskt arbete på grund av att som han brukar säga, tvångskommenderingen att klistra frimärken på moderatblad i barndomen. Nåväl nu är han vuxen och fattar egna beslut)


Inga kommentarer: