måndag 15 juni 2009

Om moderata ministrar...

Politikerbloggen skickade ut en enkät till förtroendevalda moderater där vi skulle värdera våra ministrar på en skala. Det var svårt, en av mina kompisar sa jag sätter en femma på alla så att ingen tror att vi är oense i partiet. Själv tog jag mig dock friheten att gradera lite. Jag gjorde det utifrån sak inte person. Det är viktigt att påpeka.

Först gav jag statsministern en fyra eftersom jag var sur på att han bara viftade bort integritetsfrågan i en artikel i DN, det är en viktig fråga för mig. Det kunde nästan blivit en trea på den. Sen skrev jag till Niklas och bad honom ändra efter att jag samma dag hört Fredrik Reinfeldt tala varmt och sympatiskt om Leijonborg. Jag fick aldrig något svar tillbaka så jag vet inte om det blev ändrat. Min andra femma fick Carl Bildt, honom kan jag aldrig bli arg på av någon anledning. Hur han än beter sig så ser jag framför mig när han sjunger fyra bugg och en coca cola med sin inbyggda självdistans. Eller när han framträder i den underbara råttkavajen, sån´t gillas här. (Obs! här föll logiken i texten vilket påpekats nedan. När det gälelr Carl Bildt blir det person. Oj oj som det kan bli ;-),

Borg fick också bra betyg. Några fick en trea på grund av att man aldrig ser till dem och inte kan förhålla sig. Ett par fick en tvåa och det beror på att just de varit framträdande i en del frågor där vi inte är helt ense, nej. Jag vill återigen poängtera att jag i mina bedömningar utgår ifrån sakfrågor.

I morgon får vi i Politikerbloggen veta vad moderater tycker om Fredrik Reinfeldt och jag antar att det är en sammanställning av de åsikter som man kunde skriva in i ett textfält i enkäten.
Vill bara påpeka att jag inte fyllde i något där. Så behöver ingen fundera på den saken. Det jag tycker förmedlas här i min blogg.

8 kommentarer:

Anonym sa...

"en av mina kompisar sa jag sätter en femma på alla så att ingen tror att vi är oense i partiet"

Fruktan för partipiskan? Inte helt utan grund, man blir ju utskälld, utfryst och utmobbad som Karl Sigfrid blev om man har en avvikande åsikt inom Mobberaterna.

Mary X Jensen sa...

Nej då det tror jag inte. Vi människor är olika bara.

Peter sa...

Moderater är för lustiga- Här står Reinfeldt-Borg för en i princip socialdemokratisk retorik. Och så applåderar man så händerna blöder bara för att man har fått regeringsmakten tillfälligt.
Makten spelar ingen roll när man abdikerat från opinionsbildningen.

Gösta Bohman förändrade mer genom att två gånger lämna regeringsmakten - när sossarna kom tillbaka på 80-talet var Sverige förändrat och de kunde inte föra sin gamla s-politik!

Misskötseln av "visionsbiten" är väl skälet till att alliansen hade 21 procent av förstagångsväljarna i EU-valet...

Mary X Jensen sa...

Jag är en Gösta Bohmanfan av stora mått...

Inez sa...

Vi har alla ett ansvar att säga vad vi tycker trots skilda upfattningar. Ingen ska i ett demokratiskt samhälle behöva känna sig rädd för att säga sin mening även om de tas emot negativt samt att ingen ska behöva vara rädd för dess följdverkningar i form av av negativa handlingar som kan riktas mot olika åsikter. Med detta vill jag säga att vi ska värna om det öppna samhället och vår demokrati.

Mary X Jensen sa...

Jag håller helt med dig Inez...

Aewheros sa...

"Jag gjorde det utifrån sak inte person. Det är viktigt att påpeka."

"Hur han än beter sig så ser jag framför mig när han sjunger fyra bugg och en coca cola med sin inbyggda självdistans. Eller när han framträder i den underbara råttkavajen, sån´t gillas här."

:)

Mary X Jensen sa...

Aehweros - jag insåg att logiken föll där ja. Haha... Ska nog göra ett tillägg.