söndag 19 juli 2009

Alla dessa register - nu för aborter...

Man får spader över alla dessa register som föreslås hela tiden. Visserligen är det lockande att korsköra alla möjliga uppgifter i datorerna, men det är inte nödvändigt att använda den möjligheten hela tiden.

Nu senast ett abortregister som Kristdemokratena tycker är en bra idé. Varför det? Om tanken är att minska antalet aborter i Sverige så är idén än mer dum. Är det för att man ska undvika att göra barn i onödan? Skämmas för att man i så fall kan hamna i ett register, eller?

Det är läkaren Anders Milton som föreslår ett register över alla kvinnor som gör abort. Någon tanke utöver det som presenteras i media har han säkert och hans utredning innehåller också en del bra förslag också utöver registreringen. Men vi behöver inte fler register som kan samköras med andra så att allt blir en stor övervakningscentral. Tvärtom, vi behöver bli mer restriktiva rent allmänt med denna huvudlösa registreringsiver som många tycks tro ska lösa samhällets alla problem. Jag antar att noteringar ändå görs i journaler utan att de behöver samköras. Så den som behöver torde kunna få den hjälp som behövs på individnivå.

Skönt nog verkar det som om alliansen för övrigt inte tycker att det här är en bra idé.

(Aftonbladet) (SR)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Går KD ut hårt med detta finns nog risken att inte ens Moderata väljare rycker ut för att hjälpa dem över 4%.

Känns som politiskt "självmord" men jag har haft fel förr. Kanske kan locka några andra extrema grupper att välja KD?!?

GMorfeldt

Anonym sa...

Som jag skriver i min blogg så är det dags för Anders Milton att Norah4you, Dra något gammalt

Märkligt att han är utbildad läkare OCH kristen. Detta är så långt från kristendom som tänkas kan.