onsdag 26 augusti 2009

Nej jag hade inga konstiga avsikter...

Under dagen har det förekommit en intensiv debatt huruvida jag har gjort fel. Jag tycker inte att jag har gjort fel eftersom jag varit tydlig med hur jag har beräknat en tweets flöde genom twitter. Mitt sätt att räkna har inte accepterats av andra. Mest på grund av att jag uppenbarligen använde begreppet tweet på fel sätt. Det är OK - jag har lärt mig något nytt.

Det känns oerhört märkligt att bli så misskrediterad för en sådan här sak. Det har rent av fått mycket märkligt stora proportioner. Om det hade handlat om hur man borde tänkt och att det blivit en konstruktiv diskussion om saken i sig istället för att försöka överbevisa mig om att jag har fel och till och med kontrollräkna mina siffror som inte ens var de jag använt är lite väl magstarkt.

Personligen skulle jag nu vilja ha igång en diskussion om hur man på ett kvalitativt sätt kan mäta genomslagskraften i sociala medier. Hade jag använt ett annat uttryck än tweets, någon föreslog möjliga exponeringar så hade förmodligen saken inte fått dessa proportioner.

Men som alltid

"I know that you believe that you understood what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant. (Robert McCloskey)"

Det är inte lätt. Men man bör försöka fråga hur andra tänkte innan man talar om att de har fel, för de kanske tänkte på ett annat sätt.

(Aftonbladet)

Jag försökte tala om hur jag tänkt i den här bloggposten.

6 kommentarer:

nef sa...

Hm? Om det bara är ett utsänt twittermeddelande som får kallas för en tweet--vad ska man då kalla ett mottaget twittermeddelande? Guano? ;)

Jag tycker hela diskussionen har nått onödiga höjder. Det borde ha stannat vid att du förklarade att du menade att ditt utsända meddelande (aka tweet™) antagligen hade nått x antal twittrioter och inte att det sänts ut x antal gånger. :P

Mary X Jensen sa...

nef - Tack!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Se det positivt - i och med denna debatt så har ditt meddelande nått fram till många som missade det första gången. Mig exempelvis.

:-D

Mary X Jensen sa...

Jo, jag ser det positivt på så sätt. Kanske kommer det också igång en metoddiskussion för hur man kan mäta värdet av sociala medier.

Jag räknar in dig - det blir 8001 ;-)

Fjortisanda sa...

Läs mer på denna hemsida (fjortisdemonen.webs.com) angående denna infantilt demoniskt dekadenta "fjortis"-kultur som dessa bloggare är en del av och inspirerar yngre att ta efter. Om dessa förebilder är omedvetna om deras påverkan på de yngre är det tragiskt. Om de är medvetna är det djävulskt.

Texten är lång, men rekommenderas - särskilt för de som är föräldrar och känner att de behöver uppdatera sig i ämnet. Intressant länksamling finns.

Mary X Jensen sa...

Fjortisanda cool jag lägger upp din länk i det blogginlägg där det hör hemma.