måndag 17 augusti 2009

Nu vet alla hur dålig hon är - chefen för DO...

Det snackas mycket om mobbning och att hänga ut folk på internet. Ett av de värre exemplen ser jag på Aftonbladet idag. Där konstateras att chefen för DO är Sveriges sämsta chef. Det är tidningen Chef som har synat Sveriges mest kända chefer. Resultatet baseras på intervjuer med underchefer och anställda. Jaha.

Det är möjligt att hon är en kass chef, inte vet jag. Men det vore oriktigt att dra långtgående slutsatser från denna typ av undersökning. Det finns massor med omständigheter till att människor reagerar som de gör på sina chefer. Kanske det är en annan person som ville ha jobbet själv och intrigrerar? Det finns också massor av omständigheter som gör att chefer reagerar som de gör på sina anställda.

Jag tycker att det är otroligt dåligt av tidningen Chef att hänga ut en enskild person som den sämsta chefen på det här sättet och nästan ännu värre av Aftonbladet att rubricerar denna person som den sämsta chefen i landet på grundval av tidningen Chefs syn av svenska kända chefer. Undermåligt helt enkelt.

Sen undrar man varför barnen mobbar varandra...


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är ju sanning som skrivs, DO´s ledning är sämst. Har jobbat där så jag har erfarenheten från denna arbetsplats, styrningen var dålig och personalen behandlas illa även innan sammanslagningen med alla O:na.

Göran Viren Sjögren sa...

Hej

Jag har liknande tankar och synpunkter som dig och vill tipsa om det jag skriver om ett våldsamt språk i tidningar och när kändisar uttalar sig.

http://www.sjalvkunskap.se/2009/07/13/72-ett-valdsamt-sprak-pa-natet-och-i-vardagen/

Ha en fin dag/göran

Gun Svensson sa...

Tänkte nästan sätta mitt huvud på att det är jämställdhetsivrarna, som inte kan acceptera att diskriminering på grund av kön inte längre har en särställning i förhållande till övriga diskrimineringsgrunder. Inom forskningen talar man annars om intersektionalitet, vilket handlar om hur kön, klass, etnicitet o s v samverkar när särbehandling leder till diskriminering.

Anonym sa...

Om man läser i Chef och inte bara Aftonbladet så framgår det att hon var en omtyckt kollega som brann för sina frågor. Det är tyvär inte så att eldsjälar alltid blir bra chefer. Det kan vara svårt att ta ett steg tillbaka från uppgifterna och låta medarbetarna sköta dessa. Det är ju det hon får kritik för, att hon petar i detaljer, ändrar sig hela tiden, ger otydliga direktiv och sedan skyller på medarbetarena när de inte gissat vad hon vill samt att hon utan att förklara varför tagit ifrån folk deras arbetsuppgifter. Detta beteende ger väldigt lite utrymme för att som medarbetare göra ett bra jobb. Om chefen inte talar om vad hon vill och vad du gör för fel så kan du inte göra henne nöjd även om du är beredd att bytta ut alla dina åsikter mot hennes.

Kritiken mot henne har inte varit att hon har fel i sakfrågor eller prioriterar fel mellan de tidigare olika ombudsmännens områden.