söndag 1 november 2009

Extremt inflytelserik blogg...

Mästaren Ted Valentin har skapat en ny tjänst som mäter bloggars inflytande. Skojigt nog så har denna blogg fått betyget Extremt inflytelserik blogg.


Bara 0.099 procent av svenska bloggar är mer inflytelserika. Cool.

Det är kul på alla sätt förstås. Jag gläds eftersom jag föredrar att vara glad. Många politiska bloggar har fått samma betyg. Det handlar om att vara aktiv och delta i diskussionerna på nätet, den saken är klar.

Kolla din egen blogg här.

Obs! Jag tar detta med en stor nypa salt förstås, och med viss humor... Så ni inte tror något annat...Aktuell uppdatering: Sajten ovan byggdes under det event om gick av stapeln alldeles nyss. Det byggdes många olika tjänster och idéer under 24hbc - 24 hour business camp.

Man kan rösta här på de olika idéerna om man vill.

13 kommentarer:

Unknown sa...

Man får nog ta den där undersökningen med en tunna salt. Visst kanske den placerar inflytelserika bloggar högst, men när min blogg - med ca 25 dagliga läsare - klassificeras som "mycket inflytelserik" så tror jag inte att beskrivningen är så rättvisande.

Problemet, ur en statistisk synvinkel, är att en övervägande majoritet av alla bloggar ligger på typ noll i läsar- och länkantal. Så att bara 1% av alla bloggar är "bättre" betyder egentligen ingenting. Jag tror att Ted Valentin skulle behöva leta upp ett bättre statistiskt mått än så.

Elias Giertz sa...

Det är en intressant tjänst det där. Vore kul att se hur det mäts.

Om det mäts utifrån besöksantal kan man nog inte kalla det för inflytande. Allt beror väl på vem som läser? Säg att Reinfeldt läser din blogg dagligen. Det bör ju rankas som extremt inflytelserikt, till skillnad från när 13-årige Elias läser. Om du förstår.

Men men, det är roligt i alla fall. Man får ta det med en nypa salt, som ovanstående kommentator sa. :)

Mary X Jensen sa...

mjn och eliaz - jag tar det här med en stor nypa salt. Vad jag förstått så är det inlänkningarna från andra bloggar som har betydelse i den här mätningen.

Jag håller med om att det betydelsefulla kommer när "rätt" personer läser bloggen. Jag vet att det sker ;-). Om kanske inte dagligen. Min personliga uppfattning är att bloggar tappat lite i uppmärksamhet och att det är mer twitter och liknande som gäller just nu. Men man kan ta sina tankar längre på en blogg förstås.

Min blogg har dock en hög PageRank hos Google, det är jag väldigt stolt för.

Anders_S sa...

Inflytande.se är rätt värdelöst. Det kan inte ens hitta min blogg. En av Sveriges mest länkade och högsta rankade bloggar. Och en av de tio mest besökta politiska bloggarna.

Mary X Jensen sa...

Men Anders då... Det går visst att hitta din blogg. Du har en extremt inflytelserik blogg. Endast 0.061 bloggar är mer inflytelserika.

http://www.inflytande.se/blog/zaramis.nu/

Anonym sa...

Nästan som när man läste psykologi i vården om den gruppen människor som gör ALLT för att få bekräftelse på sig själv som person och om de inte får detta så skriker de själv rakt ut hur bra de är.Ja ja , denna mänsklighet upphör aldrig att fascinera ... :)

Ha en bra dag.

Pelle

Mary X Jensen sa...

Pelle - ditt svar är så typiskt för den triste svensken som aldrig kan glädjas åt andras framgångar. Det gäller att inte förhäva sig för då mår andra illa. Jantelagen brukar väl det kallas.

Jag antar att du också läste i min text att jag tar detta med en mycket stor nypa salt. Men att min blogg och flera andras går bra enligt den här mätmetoden. Men du mår säkert mest bra av att läsa in det du vill.

OK - då förhäver man sig. För att det går bra och att man blir glad för det.

Jaja, sura på och ha en jävligt trist dag.

Jag har också läst beteendevetenskap och ganska mycket också. Förväntningar och glädje är bra indikatorer för ett bra liv. Att glädjas med andra likaså.

PW sa...

Vore intressant att veta hur den klassar bloggar då min ytterst sporadisk uppdaterade blogg tycks vara mycket inflytelserik. :) Mätperioden verkar iofs vara ganska lång och FRA-debatten kan ha gynnat den men inte i så stor omfattning.

Mary X Jensen sa...

PW - jag tror att det finns en oerhörd massa bloggar som inte är aktiva och mäts man mot dem så blir man automatiskt framgångsrik. Det är väl förklaringen til att min blogg har inflytande, eftersom jag skriver så mycket. Är nog inte konstigare än så. Vad man sen fyller bergeppet framgångsrik med är uppenbarligen olika. Se kommentaren ovan. De som inte har humor har det trist, IMHO.

PW sa...

Ja, du kan ha en poäng där men att din blogg är framgångsrik ser jag inte som konstigt alls. Du är väldigt produktiv och länkas säkert en hel del. Till skillnad från mig då. :) När det gäller vissa personers magsura kommentarer så strunta i dem bara.

Magnus Carlbring sa...

enligt det där finns det bara 2% bloggar som är viktigare än embryo

men det stämmer inte: alla människor alla bloggar alla texter alla ord

är lika viktiga

men om sid vicious gamla sanning ska åberopas - 99% is shit - så stämmer ju alltihopa ganska bra

fåfänga är nog 99% av alla människor ändå

Mary X Jensen sa...

PW - jag bryr mig inte så mycket ;-)

Embryo - dina ord är alltid viktiga. I alla fall här. Man får tänka till och det är både bra och nödvändigt.

Magnus Carlbring sa...

Mary: äsch då :-)

nu sitter han där borta och rodnar, den povre embryo

eller: hopplar han omkring i sjuttonhundratalets sthlm?

outgrundliga är bråkstävernas vägar (obs spam): http://tintomara2punktnoll.blogspot.com/