söndag 15 november 2009

Ipred var väl omodern redan när den kom...

Tekniken springer förbi. Att jaga IP-nummer har aldrig varit någon bra idé och nu står ifpi där förvånade och undrar vad som hände med deras fantastiska idé att begära ut personuppgifter från teleoperatörerna. De senare sparar inte uppgifterna så länge som ifpi och deras utredare behöver för att kunna utreda sina fall. Vem är förvånad? Inte jag.


Anledningen för att jaga fildelare var att artisterna inte skulle bli utan ersättning för sina verk. Det blir de inte heller har det visat sig. Läs här på Times Online. Enskilda artister tjänar mer idag, det får mer när de exponeras via internet än för exemplarförsäljning. De som förlorar är mellanhänderna. Nu vill de ha mer lagstiftning. Säg att det inte är möjligt.


Självklart ska inte Telia med flera behöva spara uppgifter längre än de behöver. Kan de korta sina faktureringstider så är det bra för dem och hänsyn till tredje part som vill sätta dit deras kunder ska väl ingen kunna begära att de ska ta då?


Nej ifpi får nog tänka om. Det kommer allt fler intressanta alternativ. Senast en specialtjänst som
det skrivits bloggmeter om här i helgen. Bland annat kan man läsa om den hos ScaryMary kan man läsa om tjänsten som streamar filmer och TV-serier, utan reklam, utan användarkonton och popupfönster. Hon fann den hos Ted Valentin. Om den är

Nu är det dags för underhållningsindustrin att lösa sina genom att delta i det nya möjligheterna i stället för att bekämpa dem.

Fler som bloggar om den nya tjänsten: Karl Sigfrid, Opassande, Leo, Otyget,

Obs! ScaryMary är inte jag. Vet ej vem hon är, men är glad att ha en namne. Mary är inte ett lika vanligt namn som Maria trots allt.


(Aftonbladet)(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

Martin a.k.a. Otyg sa...

Borde inte rubriken hos Aftonbladet och SvD lyda: "IPRED saboterar 'riktiga' brottsutredningar"?
Känns som att det är en rubrik som ligger närmare sanningen ;)

Johan Westerholm sa...

Mary

Inte för att jag tycker du är skrämmande på något sätt, tvärtom sympatisk trots våra grundläggande skillnader.

Synd att domänen är tagen för den är bra, riktigt bra. En sådan som fastnar, synd att den inte är din.

:D

Johan

Mary X Jensen sa...

Jag är ju ganska marig istället. Du har hört Robban Brobergs låt från tjejskivan på 60-talet. Den har jag fått lida för.

Bo sa...

Säg att det inte är möjligt.

Tvärt om. Med det pack vi har i regering och riksdag i dag så är det mycket möjligt. Jag säger inte att det kommer att bli så, men möjligt är det definitivt.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Vet inte om jag inte hänger med men de senaste dagarna har jag blivit tipsad om ytterligare två liknande tjänster som streamar massor av filmer och teve-serier. Är det nån streaminginfluensa på gång eller? Härligt är det i alla fall. Så länge det nu varar :-)

Mary sa...

Hej! Som någon sa är HDMT inte den enda sajten, utan det finns mängder. Men, vi får se hur länge det varar. Förresten, Mary är ett smeknamn och jag heter egentligen Maria :)

Mary X Jensen sa...

Hej Maria/Mary.

Det pågår nyheter medan vi sitter här.

Mary X Jensen sa...

Hej Maria/Mary.

Det pågår nyheter medan vi sitter här.