söndag 28 mars 2010

Varför beter sig alla som idioter...

Man slutar inte att förvånas över hur idiotiskt vi människor beter oss mot varandra. Det tar liksom aldrig slut när det väl satt igång. Det är som om ett gift biter sig fast. Igår skrev jag om Bjästa och jämförde det med Rödeby. Båda handlar om samhällen som har förlamats på något sätt, mne det handlar också om dne typiska gruppmentaliteten. Vuxna tar inte ansvar och står upp för händelser som blivit fel. Det skrivs dag ut och dag in om olika detljer i händelseförloppet. Det måste sättas ned en fot. Mamman berättar om mordhot efter att polisanmälan skett. Av elever. Hur står det till kan man undra. Är det ingen som begriper hur man uppför sig numera?

Juristen Mårten Schultz kommer med ett lagförslag och jag vet att moderaterna har lagförslag på gång om att det ska bli lättare att få skadestånd för den som är kränkt, mobbad och trakasserad och det gäller både på nätet och annars. Läs artikel om detta på SvD här. Det är riksdagsmannen Henrik von Sydow som driver dessa frågor i egenskap av IT-talesperson för moderaterna.

Någonstans måste samtalet om hur vi uppför oss mot varandra börja. Varför inte här? Det är en skrämmande syn på varandra vi har. (socialdemokrater kom inte snacka om bergerlig regering nu, för detta har pågått länge).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Typiskt svenskt. Ett skitfolk rent ut sagt. Vi utlänningar håller åtminstone ihop. Försök mobba oss men det vågar Ni inte.

Suzanne sa...

Jag tror det är viktigt att man förstår helheten i detta. Så att det inte blir hets mot målgrupp. Mycket av det i Bjärsta är fel. Men vi kan inte få det ogjort, vi kan däremot ta lärdom och det anser jag är vår skyldighet. Vi vuxna skall föregå med gott exempel. Vi skall veta bättre.

På sätt o vis vill jag att de som har skrivit hot på olika bloggar eller på facebook skall straffas. Så att man får statement på att det är inte ok att säga vad som helst på nätet. Hade man sagt samma sak öppet på gatan hade man åkt dit för antingen förtal eller hot. Varför gör man inte det på nätet? Där kan man ju i Facebook fall spåra med inloggning. ( I vanliga fall annars på IP-nummer.)
Man måste vara medveten om att sådan man säger skall man kunna stå för.

Vi vuxna måste också vara lyhörda när vi hör att något är på gång. Jag kan tänka mig vara en "ute-på-nätet-vuxen" säga ifrån om jag tycker nått är fel, men vi måste vara fler. Jag ser och hör ju inte allt.

med mina glasögon sa...

Vuxna männsiskor? Titta bara på debatten om rätten att få njuta av sex med familjemedlemmar så ser man hur vuxna vi är..
Jag arbetar med barn och det är en plats där man får otroligt bra inblick i hurpass vuxna vuxna eg är..
Det är faktiskt så att vuxna inte är så vuxna längre - även den hållplatsen har tagits bort eller åtminstånde så har skylten tagits bort och det är bara vissa som hittar till hållplatsen numera för de minns var den låg..
Vuxna är som tonåringar idag, och tonåringar har ju inte så mycket koll på vad ansvar är..
Man behöver bara gå till sin egen arbetsplats för att hitta beteenden som är omogna, elaka och gruppbildande mot någon - skitsnackets högborg är en kvinnlig arbetsplats..
Vuxna är små sårade barn som tar ut sina problem sen barndomen så fort de hamnar i knipa..
Tror vi bäst klarar att vara vuxna när vi är i en yrkesroll, där finns det färdiga mallar..
Tyvärr är vi inte vuxnare än så..
MVH//Helena

Michael sa...

Vuxna är ett jävligt missledande ord.

Jag föredrar säga mentalt handikappad.