lördag 24 april 2010

Bra med en statsminister som reflekterar...

Fredrik Reinfeldt kräver Mona Sahlin på besked om var (S)-gänget vill med sin egen politik framöver. Han tycker uppenbarligen att det är väl mycket tjat och gnäll om vad alliansen har pysslat med och mindre konkret från det andra hållet. Visst är det lättare att vara i opposition och en del av det jobbet är att gnälla och kritisera. Men ska man tävla om regeringsmakten måste man nog ha något eget att komma med - för hur ska väljarna annars veta vad som komma skall. Det går inte att vila på gamla lagrar när världen runt omkring oss förändras i rask takt.

S-bloggaren Krassman tycker att statsministern duckar - men hallå, vadå?  Hittills har inte (S)-gänget varit riktigt överens om något alls utan skjuter alla besked om sin politik på framtiden. Undra på att man vill veta var de egentligen står.

Jag är glad över att vi har en reflekterande statsminister, det behövs allt lite intellektuella övningar i det politiska samtalet. Som det känns idag så är en röst på (S)-gänget som att köpa grisen i säcken. Vi hör bara gnället, väldigt sällan det konstruktiva. Tror inte på det som en framkomlig väg.

Länk


Expressen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

9 kommentarer:

Krassman sa...

@Mary
Du skriver "Hittills har inte (S)-gänget varit riktigt överens om något alls utan skjuter alla besked om sin politik på framtiden. Undra på att man vill veta var de egentligen står." Vill du ha svar på alla gemensamma överenskommelser som DE RÖDGRÖNA kommit överens om så kan du ju bara segla in på rodgront.se

Du behöver inte spela ovetande över det faktum att den rödgröna oppositionen har flera överenskommelser när det gäller jobben, utbildningar, satsningar på unga och kärnkraften. För att ta några exempel.

Att som Reinfeldt ställa krav, för det är det han gör är något helt annat än att reflektera. Jag kollade upp ordet reflektera och här har du förklaringen till ordet från NE.

Reflektera: återkasta ljus (eller annat vågfenomen); (överfört) vara naturligt uttryck för; (noga) tänka igenom (invecklad fråga e.d.); (försvagat) ägna en tanke (åt) (i nekande uttryck).

Du kanske tycker att Sveriges statsminister uttrycker sig som att han reflekterat, men det tycker inte jag.

Att kräva andra på svar kring arbetslösheten, socialförsäkringarna och skatterna när man själv inte har svar på de egna frågorna tycker jag är tramsigt Mary. Eller påstår du att din partiledare har gett svar på de tre frågorna i er nyligen lagda budget?

Bo sa...

Har vi en reflekterande statsminister?
Vad vi har är en som tycker att vi ska ha massavlyssning och att peka ut oskyldiga inte är en så märklig tanke.

Anonym sa...

En stadsminister som gick på fotboll under FRAomröstningen..kära nån.
Han viftar allt oftast med handen och säger saker som att vi alla tjänarpå att debatten lägger sig.
'Han är duktig på att hålla käft i viktiga frågor, de är han dock..
/ Linda

Johan Westerholm sa...

Mary

Det ligger en hel del i vad Krassman och Linda säger. Min uppfattning är att vid ett flertal debatter har han valt att frånvara och inte stå upp för sina ministrar.

FRA är en sådan, Socialförsäkringarna en annan och kanske mest tydligt blev denna tendens när han blev ertappad med felaktiga siffror så valde han dagen efter skicka fram sin finansminister för att göra avbön.

Fram träder en annan bild än en reflekterande minister, snarare lite rädd att bli smutsig och då är det enkelt att sticka ut huvudet och hojta lite då och då för att sedan åter bli osynlig.

Jag förstår dig i och för sig att du vill stå upp för din partikamrat, men det här inlägget avvek från din annars höga kvalitet. Du blev helt enkelt lite väl "megafonig" för att prata ren svenska.

Men sånt händer även den bäste....

;)

mvh

Johan

Mary X Jensen sa...

Jag förstår att ni reagerar. Att jag avskyr FRA-lagen vet alla. Men för övrigt tycker jag rent allmänt att Reinfeldt är en reflekterande person.

Ibland är jag en megafon - jag är ju faktiskt moderat ;-), även om även jag förösker vara relekterande.

Krassman - jag siiter int eoch lusläser era program utan drar slutsatser från det jag hör och det har inte känts så starkt.

Anonym sa...

På sitt sätt är han nog så reflekterande. Han reflekterar måhända inte ljus, men väl all kritik vi sköljer över honom. Låt oss hjälpas åt att sparka ut fanskapet från Rosenbad, så får de kanske incitament att hitta tillbaka till sin ideologiska nerv. Jag ser hellre en förnuftig borgerlig opposition, är en heltokig borgerlig regering.

Känns alltid lika skumt att ens tänka tanken att jag föredrar socialdemokratin, men det kan jag tacka Reinfeldt för :(

Johan Westerholm sa...

Mary

Är du medveten om att du just gjorde dig en otjänst? Är det rimligt att ha en förtroendevald som agiterar utifrån vad de hör och inte utifrån ett sakläge?

Jag trodde du lade dig i vinn att vara en påläst politiker.

mvh

johan

Mary X Jensen sa...

Jag är bara en människa Johan med allt vad det innebär ;-) Med fel och brister och förtjänster.

Vad jag menade med hört just i detta fall var att det inte nått fram något vidare utanför partiprogrammet. Jag sitter inte och läser allt, nej det gör jag inte.

Krassman sa...

@Mary
Men läs lite då, sedan kan du ju t5a och uttala dig om vad S-GÄNGET egentligen tycker.