tisdag 25 maj 2010

Speciell känsla det här med valrörelse...

Kanske att det är samma sak när man håller på ett fotbollslag, man blir också ett fan av ett parti och gilalr det mesta. Jag minns min första valrörelse på riktigt, 70-talets valvinst för de borgerliga. Gösta Bohman som talade om för journalister att de inte var så dumma och att de därför inte behövde ställa dumma frågor. Hur häftig tyckte man inte att han var. Ung, naiv på många sätt och en massa energi.

På valdagen var det i ett valdistrikt man strukit alla före mig på listan. Vilken skön känsla. Att bli bekräftad för att man gått emot kommunalrådet (S) och kallat honom för "sturig" något han aldrig kom över utan ständigt återkom till i sina uttalanden. Det var tider det. Även om uppehåll har funnit så har intresset hållit i sig. Då var det lättare att komma fram internt än nu men det är fortfarade med viss adrenalinhöjd man går in i valrörelser och tack och lov så finns bloggarna numera där man kan ge uttryck för ris och ros.

När moderaterna ökar så ökar pulsen på ett juste sätt så är det bara. Nu ser det ganska bra ut och med gårdagens uttalande att det är april och majmätningarna som brukar visa på valresultatet så kan man inte stanna upp utan det blir till att jobba mer för att verkligen säkra ett bra valresultat. Att Fredrik Reinfeldt är en populär och trovärdig person som statsminister gör inte saken sämre.

Hot mot välfärden

Gunnar Hökmark skriver om hotet mot välfärden på ett helt annat plan än de diskussioner som försigår här lokalt. Vi har en omgivning som måste tas hänsyn till. Vi lever i samverkan med andra och det är inte bara att  lättsinnigt säga upp bekantskapen med USA till exempel som vänstergänget ger uttryck för med Ohly i spetsen. Det får konsekvenser för demokratin menar Hökmark. Vänsterns största fiende är verkligheten menar Magnus Andersson. Ohlynism kallar Tokmoderaten det hela. Samtidigt är det bra att de ger uttryck för sina åsikter innan valet. Då får man något att välja utifrån.


Det görs mycket bra för miljön

Maria Wetterstrand är populär och modern och talar tydligt. Det borde tas efter men innehållet ska förstås ifårgasättas, jag tycker att det är synd att man inte fyller debatten mer med upplysning om hur bra vi faktiskt är i Sverige på olika miljöfrågor, livet är inte nattsvart som MP vill utmåla det. I stället för dessa ständiga bensinskatteökningar och annat försvårande för bilen så borde vi tala om framtidssatsningar som den Stockholms Stad och Vatten fall just startar: Sveriges största elbilsupphandling  - läs mer här.  Det görs väldigt mycket och det betyder i sig inte att man ska slå sig till ro, men det betyder att allt inte är katastrof på miljösidan heller.

Uppdatering: Titta här då  Skåne blir pilotlän för utveckling av klimatvänlig energi. Det är inte miljöpartiet som regerar i miljöfrågan utan regeringen.


Bloggar: Ardenfors  Johan Pettersson Christian Holm

(intressant)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: