tisdag 1 juni 2010

Ibland blir det för mycket och det blir svårt att ta in...

Jag väljer bort att diskutera Israel och det som hänt. Det är bara tragiskt allt ihop, det finns liksom inga ord. Hur människor beter sig mot varandra är en ständig fråga. Var tar fredlighet och vänligheten vägen? Man tappar lusten.

Däremot så har Carl Bildt koll förstås och skriver om sina insatser som Utrikesminister.  Liksom Gunnar Hökmark som skriver att det är en tragedi för alla andra än hatets krafter.

4 kommentarer:

Hampus Eckerman sa...

Ja, att hänvisa till Gunnar Hökmark, ordförande för Samfundet Sverige-Israel som tidigare tyckt att man inte får kritisera tortyr av palestinska barn, är givetvis passande i denna situation.

Mary X Jensen sa...

Hampus, det är just detta. Den här frågan är så himla infekterad och omöjlig i princip att säga något om för det blir alltid missförstånd. Jag ser till människa, individen och förundras över hur hon beter sig i olika sammanhang. Det finns förklaringar till olika sorters beteenden, man må gilla det eller ej. Bara för att man problematiserar en fråga så betyder inte det att man håller med om handlingen och tycker att den är bra, eller hur?

Jag förkastar alla omänskliga handlingar men försöker samtidigt förstå hur de uppstår. Söker någon slags förklaring helt enkelt. Det borde fler göra, då kanske man kunde komma framt till någon lösning.

Fredrik kontolös sa...

En kortis bara. Jag har heller inga kloka ord att säga om själva Israel/Hamas-krisen. För mycket gammal ilska, för mycket propaganda och för mycket död på båda sidor.

Jag tycker dock att Bildt har gjort en riktigt bra insatts. En riktig rivstart med tydligt mål att snarast få hem svenskarna och om möjligt åstadkomma en positiv förändring ur det elände som hänt.

Dessutom bra kommunikation flera gånger om dagen via bloggen hans. Sånt uppskattas av oss nätinvånare.

Som kontolös kan jag inte kommentera på hans blogg och något konto vill jag inte ha. Så jag hoppas det är ok att posta lite beröm här istället.

Mary X Jensen sa...

Fredrik det går jättebra att berömma Bildt här. Jag tycker att han är jättebra.