söndag 26 september 2010

Du har kört för fort i Vårgårda kommun...

En närstående fick ett brev från Rikspolisstyrelsen. Du har kört för fort i Vårgårda kommun och får böter på 1500 kronor.

Vederbörande har inte kört bil på de senaste 15 åren och äger heller ingen bil och bor dessutom i Stockholm.

Har heller aldrig varit i Vårgårda.

Hur gick det här till? I våra jättesäkra övervakningssystem? Säg sen inte att det alltid är lätt att vara medborgare.

Nu ska det bli intressant att se vad detta ärende tar vägen. Ska hon behöva bevisa att hon inte var där? Med intyg, formulär och pappersarbete? Eller kan RPS erkänna att det blivit fel och riva ärendet?

4 kommentarer:

emma sa...

Det skulle inte förvåna mig om hon måste betala först och överklaga sen. :( Hoppas det löser sig på bästa sätt.

Mary X Jensen sa...

Så kan det säkert bli när "vi har våra regler"

Unknown sa...

Inget att förvåna sig över. När regeringen beslutade att spara 50 miljoner om året på att slopa kontrollmärket på bilarnas registreringsskylt så varnade polisen att det skulle bli mycket enklare att köra med falska registreringsskyltar, men det brydde sig inte regeringen om när man kunde sänka skatten med 50 miljoner.

Patrik Mörée sa...

Kerstin, kyl ner dig några hekto och lär dig göra en logisk analys av vad du säger INNAN du säger det. Besparingen där ingick inte i finansieringsplanen för skattesänkningarna. Gudars, alla dessa ogenomtänkta inlägg, det är som någon sorts bredspektrumstortyr.

Sannolikt torde det inte bli några problem alls, som det nu är tämligen lätt att visa att vederbörande inte äger en bil. Oavsett så bör sådana här ärenden inte innebära stort mer än lite irritation, bara man hugger tag i det direkt och bestrider och inte låter det ligga en vecka först.