måndag 20 september 2010

Fattas 7801 till alliansmajoritet...

Jag fick ett intressant mail:

"ingen har fattat att det är OERHÖRT JÄMNT....fattas bara 7801 röster till alliansmajoritet bland antal röster,,, på onsdag kommer 190.000 förtidsröster"

"och utlandssvenskar? får SD mer eller mindre? lördagsryck för MP eller S eller alluiansen? SD tappar lördag eller ej....allians eller SD från utlandet?


Det kan fortfarande hända allt möjligt i valet.

Tjocka tanten har inte sjungit klart ännu och Fredrik Reinfeldt är en god strateg.
Jag tänker inte oroa mig ännu. Däremot ska jag ut och ta ner mina personvalsaffischer och åka till återvinningen med dem.

En bloggare till funderar.


SvD


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Pirater och feminister till riksdagen! Avskaffa 4%-spärren!

http://demokratireformen2014.atspace.org

Anonym sa...

Äntligen - jag har skrivit samma sak!

Anonym sa...

Kolla längst ner

http://sv.wikipedia.org/wiki/Utj%C3%A4mningsmandat

:-(

HumanLabRat sa...

Då gäller det att ni har fuskare på plats även vid räkningen av förtidsröster, så kan ni "vinna" på samma sätt som George W. Bush gjorde en gång i tiden. Det står ju redan tydligt och klart att medierna kört en kampanj för Alliansen under hela valrörelsen.

Jesper R. sa...

Det räcker inte.

Anonym sa...

För att Alliansen ska få 175 mandat och egen majoritet krävs följande (allt annat oförändrat) när onsdagsrösterna räknas:

Fp får ytterligare 164 röster i Göteborgs kommun och 92 röster i Värmlands län samtidigt som M får ytterligare 907 röster i Kronobergs län

SVT rapporterar att C skulle kunna ta ett utjämningsmandat från SD, men det går inte att göra samtidigt som FP tar ett mandat i Göteborg och Värmland. Då ändras plötsligt förutsättningarna för uträkningen av utjämningsmandaten.

Sannolikheten för förändringen i Kronoberg är tyvärr ganska liten. Men förändringarna i Göteborg och Värmland är så små att detta kan hända redan vid den kontrollräkning som redan pågår.

/Sven i Uppsala