fredag 11 mars 2011

Folkligheten hos Juholt är det största hotet mot moderaterna...

Nu har vi sett en hel del av Håkan Juholt och det som står ut är hans folklighet. Det är inte en dålig egenskap för en politiker. Tvärtom. Det kan bli farligt. Här kan Fredrik Reinfeldt få problem framöver med sin mer korrekta och statsmannamässiga framställning. Det finns anledning att jobba på det och då talar vi inte om att dansa med kossan Rosa. Lite mera Littorinsk värme i framtoningen kanske? Det är självklart svårt att förändra sig och bli en annan men jag har en känsla av att det finns mer spelevink i vår statsminister än han till vardags visar. Men å andra sidan så var kombinationen Anders Borg och Fredrik Reinfeldt en rejäl hit under valrörelsen. Kanske mer sånt. De väger upp varandra bra med sina olika personligheter. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt är mer lika varandra i sin stil än vad som någonsin kommer att bli fallet med Reinfeldt och Juholt.

Det man känner i respekt kan tas över av det man möter i mänsklig värme... Något att grunna på.

Hur som helst så är Fredrik mitt val. Men det visste ni innan ;-). Har en liten svaghet för det där eftertänksamma faktiskt. Tycker inte att det skadar i något som är så viktigt som politik. Även om humor kan vara en avväpnande metod. Krassman tror att Reinfeldt är rädd för mustaschen, det tror inte jag. Men vad du gör Fredrik - skaffa inte en mustasch.

I valtider och vid nomineringar visar sig de märkligaste sidor hos människor. De "smarta och listiga", vilket inte är ett positivt epitet här, vinner alltid. De har en plan och ett mål för vem de tycker ska vinna slaget. De skyr inga medel för att hålla undan konkurrenter från scenen. Det kan snarast vara en nackdel att vara kompetent. Och uttrycker man intresse för någon högre position så blir det automatiskt så att man inte ska ha någon. Så det ska bli extra intressant nu att se var socialdemokrater som Damberg, Palm och Green kommer att placeras i fortsättningen. För att inte tala om Österberg med flera. Det blir en intressant fortsättning.

Socialdemokraternas valberedning får ordentlig kritik för att de nu bara presenterar ett namn. Stig Malm kallar det Sovjetstil. Han vill ha fler att välja på. Det finns de som uppmanar Damberg att ta fajten. Alla är inte övertygade om extrakongresen ställer sig bakom Juholt.


Sju av tio vet inte vem Juholt är enligt en SIFO-undersökning. Många andra undrar också. Å andra sidan så har han av den anledningen chansen att skapa en ny bild av sig själv. Det blir vad man gör det till menar Peter på Röda Berget och uppmanar Juholt att vara sig själv. Det är nog inte en dum uppmaning som borde riktas till alla politiker. Var dig själv och du vinner i längden.Moderata Ungdomsförbundet hänger på och gör film om valprocessen. Skojigt gjort...
Länk till ovan

Per Ankersjö ger sin bild av valberedningsprocessen hos (S). Fem-i-tre-ragg skriver han...
Lena Mellin skriver att Juholts största uppgift blir att spöa Reinfeldt. Ja vi får väl se...

Aftonbladet
SvD
DN

Bloggar: alltid rött alltid rätt  Rolf Eriksson Magnus orerar Dick Erixon Mattias L Tokmoderaten Laakso Ottosson Peter L Kent Persson Hökmark Staffan D Albin B Magnus (C) Andersson

Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Tobias "Radikalen" Cuthbert sa...

Att en person är lätt att tycka om innebär inte att den personen leder dom till vinst. Göran Hägglund är en politiker som jag gillar, och nu krisar dom rejält i Kristdemokraterna.

Men Juholt gillar jag som person. Ska bli intressant att se om han klarar uppdraget. Han är ett oskrivet blad, men han har inte särskilt nya ideer, och förnyelse gillar han inte. Jag tror att det är dåliga kvaliteter nu när Svenska folket har valt två alliansregeringar.

För att förbli relevanta måste man förnya sig, sa en socialdemokrat, och vad Juholt egentligen menar kan vi inte ens gissa.

Mary X Jensen sa...

Jag har liksom bestämt mig för Fredrik Reinfeldt & Co.

Anonym sa...

Observera att Aftonbladet "förnyar" partikrisen genom att starta kampanj mot Juholt.

Vidare bedömer jag att yttrandefriheten står under allt starkare press. Själv har jag under en tid varit synnerligen aktiv på Newsmill. Jag hade på känn att detbörjarbli farligt och passade p åmedan fönstret stå öppet.

Nu gör jag kanske för mitt eget bästa klokt i att tystna som politisk röst.

Att visa svaghet är dock farligast av allt. Vi får se.

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article8701515.ab

Som sag tvar.Mosa-Håkan-drevet har gått i gång med Aftonbladets och DN:s vilda kampanjande. Vad för uppslutning kan det få?

Vems ärende går Aftonbladet EGENTLIGEN? Frågan tränger sig på.

Aftonbladets propaganda börjar bli pinsamt uppseendeväckande. Man kan bara hoppas att folket är klarsynt nog att genomskåda detta smutsiga spel.

Ty om också Juholtnu drivs bort, vem, jag frågar VEM, kan sedan vara villig att bli partiledare?

Är det kanske Aftonbladets agenda att fullständigt krossa partiet?

Det är nu dags att ställa den frågan på djupaste allvar.

Permalänk | Anmäl #51 Peter Ingestad, 2011-03-12, 08:21
Nu har Aftonbladet startat en kampanj mot Juholt. Får den uppföljning går partiets kris i gång igen. Jag tror starka krafter vill stoppa Juholt till varje pris.Just därför lanseras fifflaren och fuskaren Mikael Damberg.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/02/22/d-rf-r-r-mikael-damberg-ol-mpl...

Aftonbladet kastar masken och går helt öppet Alliansens ärende. YTTERST intressant.

Sossehögern vill stoppa Juholt till varje pris, också ett framtida valnederlag, som lär bli följden om den interna stridens hela kalabalik drar igång igen inför öppen ridå.

Den monopolistiska Makten tar sig allt grövre former. Situationen i landet börjar bli direkt otäck.

Anonym sa...

Hmm... Mustasch eller flint i all ära. Men viktigare är hur våra politruker ställer sig i sakfrågorna, samt vilken kraft dom har att sätta bakom.

Hur ställer sig t ex Juholt till frågor såsom Ipred, FRA och teledatalagringen? Som f.d. moderat (som alltså övergivit Reinfeldts gäng pga dessa grundlagsvidriga påhitt) så vore jag intresserad av en analys i frågan. Är Juholt tillräckligt konstitutionellt bevandrad, och tillräckligt handlingskraftig, för att motivera en övergång till arvsfienden?

/Gustav