lördag 9 juli 2011

Bloggandet i Almedalen...


Alla bloggares Mekka under Almedalsveckan drevs av Almega och Politometern. Här hängde många för att blogga, fylla på batterier, låna datorer, få sig en kopp kaffe och en pratstund. Det senaste inte minst viktigt.

Ett av de seminarier som hölls handlade om opinionsbildningens nya infrastruktur. Politiker flyttar in på nätet och medievärlden har förändrats inte minst med hjälpa av Twingly som möjliggör direktkontakt med traditionella mediers läsare för alla oss som bloggar. Vissa tidningr som Sydsvenskan har dock tagit bort Twinglylänkningen. Man hade vissa problem var svaret på frågan varför man gjort det. Men riktigt varför förstår jag inte. Det är en bra grej att som bloggare få vara med och kommentera aktuella nyheter. Det ska inte förglömmas att förvisso kan en del skribenter tycka att det är jobbigt med kommentarer på det de skriver men blogglänkandet är också en källa till nya vinklar att fortsätta på. Jag ser det ofta på mina egna blogginlägg. Tankarna kommer nästa dag i annan skepnad. Det är bra för det vidgar debatten och den samverkan som sker mellan olika medier är en av de riktigt stora fördelarna för samhällsdebatten. There is more than one way to do it...


Almedalsveckans bästa bloggare


Under veckan har en jury från H12 jobbat för att ge pris åt Almedalsveckans bästa bloggare och till min stora glädje så gick priset till en akademiker och forskare: Lena Lid Andersson. Äntligen kan vi vi vara överens om att bloggandet inte bara består av insändarskribenter utan bland oss finns många fackkunniga personer som det finns anledning att lyssna på.
Juryn som var Jonas Morian från makthavare.se, Anton Johansson från Twingly, Martina Lind från Politometern och Karin Bäcklund från Almega.

Vann gjorde Lena Lid Andersson - forskare där bloggen ingår i hennes forskningsprojekt. Mycket intressant... Framförallt så har bloggandet tagit ett steg längre - ingen kan kalla Lena Lid Andersson för insändarskribent utan innehåll. Jag och andra akademiker tackar och bugar för det.


2:a priset fick Tokmoderaten - Grattis kompis...


3:e priset togs emot av en något förvånad men mycket glad Erik Laakso.


Hedersomnämnandet gick till UD-bloggen. Teo Zetterman tog emot priset.


Har man superbloggaren Carl Bildt som chef så är det självklart förstås att man befinner sig på nätet.