torsdag 15 september 2011

Vi tar ansvar... Skönt...

Riksdagens öppnande idag och statsminister Reinfeldt satte agendan i regeringsförklaringen - det var begreppet ansvar som ska in i allas våra hjärnor nu. Arbetslinjen är redan inmurat som bekant och det är genom repetition, all kunskaps moder som man får det att fastna. Jag har aldrig sett så många uttrycka ordet ansvar idag efter att Reinfeldt talat. Många i lite förlöjligande ordalag förstås, men det här till. En opposition får aldrig vara glad och nöjd. De ska inte gilla helt enkelt.

Det verkar vara allvar å färde nu runt om på planeten så det är bra att någon tar på sig ansvaret på allvar. Självklart så har hela dagens spektakel analyserats och vänts ut och in på - det hör också till. SD uppträdde i folkdräkt och dessvärre får den markeringen lite av ett löjets skimmer över sig. Det är synd på folkdräktens historia. Plötsligt manar jag fram bilden av statsministern i folkdräkt med tofsbyxor och allt. Nej det går inte, det stämmer bara inte. Förvisso är folkdräkten en högtidsdräkt. Men nej... Högtidsdräkt eller ej, klädsamt är det aldrig. Men hantverket kan man inte annat än beundra.

Hur som helst regeringsförklaringen finns länk till nedan, alla har redan kommenterat innehållet i den så det låter vi bli här. Nu har politiken dragit igång igen och vi får hoppas att det blir lite drag under galoscherna framöver och att det inte är det samma som totalkris överallt. Dock verkar herrarna Reinfeldt och Borg ha skaplig koll. Jag har i alla fall bestämt mig för det och det kan vara en bra utgångspunkt framöver, det kan behövas en stabil plattform. Det är inte längre socialdemokraterna som äger den helt och hållet. De båda partierna är nästan lika stora idag och alliansen har ledningen.

Örebromoderaten Kent Persson ser ett samarbete med mijöpartiet som en bra lösning. Ja, vem vet -men å andra sidan har moderaterna ett eget bra miljöprogram som tidigare presenterades stenhårt av nuvarande partisekreteraren Sofia Arkelsten och centerpartiet har också en grön linje. Så man kan undra varför hela MP ska införas i alliansen? Där finns både röda och blåinfluerade personer och det torde väl vara mer intressant att få dem som gillar borgerligheten och miljöfrågorna att finna sin plattform i alliansen. Jag har kanske jobbat för länge i IT-branschen och sett hur det går med uppköpen av andra för att växa. Ja tror alltså mer på organisk tillväxt. Men det är förstås bra att det finns fler alternativ och infallsvinklar. Det lär bli flera framöver. Hösten kan bli spännande. Den saken är klar.
Nu är politiken igång och jag har bestämt att ge dem här killarna stöd ett tag till för jag känner tillit till dem - sen må världen dundra utanför. Det är ett stort ansvar som läggs på deras axlar nu men de har sagt att de ska ta det och det tror jag att de gör också. Å andra sidan så blir det inget löfte om medhåll i allt. Bara så att alla vet det...

Läs hela regeringförklaringen härMedia: SVD och SVD2 och DN och SVD3 och SVD4 och AB och AB2 och SVD5 och Exp
Bloggar: Martin och Mikael och Tokmoderaten och Laakso och Karin och Tokmoderaten 2

Blandad kompott från de andra: Peter L Andersson om Åkessons julafton. Martin Moberg om högerns ekokammare - just det, nu drar vi igång ser du efter sommaren, men vi blir aldrig så mycket kammare som ni själva är där i Netroots.
Sebastian gillar DNs ledarredaktion bra (eller?). Johan Westerholm skriver om  Finansiella massförstörelsevapen och en vilsen opposition. Peter Högberg är bekymrad över innehållet på demokratins dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Bismarck sa...

Spotta vidare du på folkdräkten och hur löjligt det ser ut, det är ju er nya linje som fick mig att vända er ryggen från många år som moderat. Men vad anser du om zigenarnas folkdräkt som de ständigt släpar runt på?

Anonym sa...

Tja, tycker vi istället skall ta lärdom om hur religiösa minoriteter har det i muslimska länder. Inte är det så kul, kopter, assyrier etc. Så länge inte imanerna tar avstånd från de ca 90 % i koranen som kränker kvinnor, icke-muslimer eller homosexuella så anser jag inte de har i ett sådant här sammanhang att göra överhuvudtaget. läs koranen uppmanas du till, att konstatera fakta i den är inte hets mot folkgrupp vilket du antagligen anser

Mary X Jensen sa...

Jag spottar absolut inte på folkdräkten - jag har stora planer på att sy mig en egen. Till och med att väva tyget själv. Så det är inte dräkten i sig jag talar om.

Kajsa Warg sa...

Ja du Mary! Det är bra att du erkänner att det är indoktrinering som ni håller på med. Med Ansvar, Arbetslinje, Utanförskap etc ;) Skämt å sido. Det märks att ni koncentrerat er på att upprepa vissa ord så att de går in riktigt. Kanske har detta alltid varit aktuellt i alla partier, men nu är det, tycker jag mer utpräglat än någonsin. Nu kan man ju ta ansvar på flera sätt - och där är vi oense om hur. Man kan ha en arbetslinje som ser väldigt olika ut, men fortfarande vara en arbetslinje - etc.Ja, jag hoppas att ni tar ansvar, som mminoritetsregering, i förhandlingar. Så att stabila överenskommelser kan komma till stånd. Att kalla ert miljöprogram för ett miljöprogram och ens jämföra det med annan grön politik. Det är att ta i.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mary X Jensen sa...

Anonym - din kommentar tar jag bort för det här är min blogg och här kallar vi inte varann för nazister och liknande.