måndag 24 september 2012

Nu har socialdemokraterna poppat till sig - skriver affärsplan...

Det kan bli så oerhört fel med orden. Nu när socialdemokraterna presenterar en Affärsplan så har det gått lite långt. Jag ser då inte politiken som en affärsrörelse precis. Däremot ska politiken underlätta för att affärer ska kunna göras - men inte av politiker.

När man väljer ut ord och försöker förflytta betydelsen av dem är det högst irriterande för tänkande människor. Kan inte påstå att moderaterna har varit så mycket bättre alla gånger, det finns ord som används lite väl ofta efter principen repetition, repetition. Så sitter de där. Och alla känner sig som fåntrattar, men hänger med för att man ska. Ryggradslöst om ni frågar mig. Men jag kan ha fel.

Tack vare just ordet Affärsplan så har jag inte ens orkat ge mig in i vad det står i denna plan. Det kanske finns en och annan god ide där, det är möjligt. Men det känns allt som om den borgerliga alliansen har en stabilare grund att stå på, mer konkret. Enligt min syn på samhället alltså.

Corporate Bullshit hör inte hemma i politiken. Det måste till lite mer respekt för orden.
Jag vill inte ha en VD för Sverige. Jag vill ha en statsminister, det har vi en och han är bra Reinfeldt. Lugn och sansad inför publik.

Men affärsplan för Sverige - jo jag tackar jag. Tar mig samtidigt för pannan. Det är inte så att det bara är en fiffig rubriksättare som använt begreppet för att få till lite twist på det hela. Det står också på (S) hemsida.

Det är någonting som är fel i politiken... Det är hög tid för politiken att tala till sina väljare och inte bara försöka överträffa varandra i allmän begreppsförvirring. Väljarna är inte fullt så korkade som en del verkar tro.

Andra har också åsikter. Peter Högberg Johan Westerholm Maria Abrahamsson Thomas Böhlmark Norah4you Röda Berget

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Uppdatering: Kent Wisti dök upp med en bild som väl illustrerar min text...


3 kommentarer:

Sharpless sa...

Politik är att sälja ett paket färdiga lögner för att på bästa sätt tillskansa sig fördelar.

Anonym sa...

" Tack vare just ordet Affärsplan så har jag inte ens orkat ge mig in i vad det står i denna plan."

Är det inte lite arrogant att skriva ett helt kritiskt inlägg baserat på någonting man inte ens orkat kolla upp?

// Becci.

Mary X Jensen sa...

Anonym Becci. Jag tycker inte att ordet affärsplan ger mig rätt sorts vibbar för ett politiskt parti. Bara så. Det är också det jag kritiserar. Ordet. Affärsplan. Undrar om inte Verksamhetsplan vore bättre. Eller varför inte Partiprogram?