torsdag 25 februari 2016

Tänk att kunna öppna ett fik i trädgården...

Det talas så mycket om jobb, det måste fixas nya. Många behöver. Visst visst, självklart. Men hur kommer det sig att det ska vara så krångligt?

Säg att du har en trädgård och vill öppna ett lite fik där under vackra dagar. Bjuda på dina hembakade bullar och lite saft som du kokat själv. Kan du göra det? Nej inte hur enkelt som helst inte. Du måste ha tillstånd, F-skattsedel, att hantera livsmedel i kommersiell verksamhet är ingen lek precis. Du hinner flytta eller i alla fall tröttnat innan du har fått klart med alla tillstånd.

Det finns märkligheter i detta förstås. Någon berättade att ska man ta ett äpple ur köket i skolan så måste man i princip ha skyddsdräkt medan Thaikiosken på Willys parkering kan gå in på OK för att använda toaletten.

Så det finns potential att ändra på reglerna och förenkla dem på så många sätt. Säg att man i princip behöver ett typ iZettlekonto för att börja jobba. Så kan skattemyndigheterna hålla kollen så att det inte blir så mycket svartjobb. För det är en sak som är viktig bland så många andra.

Sammanfattning - förenkla reglerna!

Exempel från Göteborg. Puh...


Inga kommentarer: