torsdag 11 februari 2016

Läge att ändra på reglerna för ensamkommande barn...

Killen som mördade den unga flickan på ett boende i Mölndal är alltså inte 15 år utan äldre, kanske 20 år, eller i alla fall inte under 18 år. Inget barn alltså utan en ung vuxen man. Det är inte första gången det diskuteras om hur mycket barn många av de ensamkommande barnen egentligen är. Det skrivs mer om detta i de extrema nyhetsmedierna än i den mer politiskt korrekta kvällspressen. Det finns ingen anledning att ge mer luft än nödvändigt till de extrema åsikterna. Men det är däremot nödvändigt att se till så att det blir ordning på de kategorier av människor som kommer hit. Något annat kan inte gälla. Vi kan inte agera som folkhopen gjorde inför Kejsarens nya kläder - bara vifta och vara glada. Vad hände förresten med pojken som utropade att Kejsaren var naken?

När nu polischefen säger att han inte förstått hur allvarligt allting är så blir man i det närmaste mörkrädd. Karln ger navelskåderiet ett ansikte. Tyvärr så är det så ibland och man får tåla det, men inte i hans position då gäller det att se sanningen i vitögat.

Att samhället tar mer hand om ensamkommande barn än om vuxna torde vara en självklarhet men man ska inte kunna bestämma själv att man är barn om man är vuxen. Såna fintar ska vi inte gå på här. Bättre kan vi allt. Det är dags att ändra på reglerna.

Tillskriv mig inga rasistiska åsikter nu. Jag pratar om fungerande administration för att det ska fungera att hjälpa människor i nöd.

6 kommentarer:

Fredrik L sa...

Det är dags att sluta hymla och skyffla ut normala medborgare /väljare i hörnen. Att föra skattebasen bakom ljuset kommer i förlängningen innebära ett ras. Idag har utländsk press skrivit om "the death of the most generous world in the world".

Anonym sa...

Förra året kom 35 000 s k ensamkommande flyktingbarn. Varje kostar samhället en mn kr per år. 35 000 mdr kr per år är mer än hela rättsväsendet inkl polisen kostar. Det är nästan lika mycket som försvaret kostar.
Detta är det största bedrägeri som Sverige någonsin har råkat ut för. Det är beklämmande att moderaterna inte tog itu med detta i regeringsställning. De röstade ner motioner i denna fråga.
Bo Adolfsson, Mölndal

utlandssvensk sa...


Hyckleriet känner verkligen inga gränser!

Hela den här groteska cirkusen är skapad av Alliansen. Innan 2006 fanns det knappt några "ensamkommande", sen har det varit en stadig tillväxtindustri.

Genom åren har jag debatterat detta med många gamla allianspolitiker. Inför valet 2010 skrev jag även en del här på denna blogg.

Ni har allihop försvarat detta med näbbar och klor! Alla som ifrågasatte det var rasister! Eller värre!

Och nu låtas ni som att ni inte har haft något med saken att göra!

Helt, absolut otroligt! Att ni inte skäms!

Mary X Jensen sa...

Vilka alla? Jag har alltid ansett att Tobias Billström hade rätt. Dra inte alla över en kam. Det är inte juste.
Att hjälpa de som behöver är självklart och jag har alltid tyckt att man måste ha kontroll på insatserna.

Utlandssvensk sa...

"Vilka alla? Jag har alltid ansett att Tobias Billström hade rätt. Dra inte alla över en kam. Det är inte juste."

Du stod helt 100% bakom systemet med "ensamkommande" 2009 och det en var exakt lika uppenbar bluff då som nu.

Denna tårdrypande svada levererade Kent Persson om saken:

http://www.svd.se/artikel_3794651

Och du stod helt bakom detta:
http://minamoderatakarameller.blogspot.ch/search/label/vellinge

Du var tydligen en av de "mer humanistiskt inställda moderaterna"......Anonym sa...

@ Utlandssvensk,

Gott minne, skarpt öga och sinne.
Roddarna vaknar och inser att tiden är inne.

LK/CH ,;-)