onsdag 9 mars 2016

Här har vi listan på Arbetsförmedlingens konsulter... Vem ledde projektet är nästa fråga då.

Här har vi då listan med företag som tjänat sig en rejäl kova på Arbetsförmedlingens ombyggnation av sajten som inte blev av.

Det är alltid intressant att veta vilka som har varit inblandad, ingen av dessa må tycka att detta är bra PR för egen del.

Men vem ledde projektet? Med så många kockar i soppan så krävs det en bra ledning som kan koordinera. Jag menar 100 miljoner av skattemedel som inte blev något annat än sagan om skräddaren som bara fixade en tummetott.

Varför så många företag? De stora företagen Cap Gemini och Tieto hade väl kunnat driva projektet på egen hand. De kan stora organisationer. Men förmodligen (jag är cynisk) så finns det väl stora viten att utkräva av den som inte levererar/levererat?

Någon borde få sparken. Det här är ett fiasko och ingenting annat.

Här i länken kan ni se listan på ingående leverantörer.3 kommentarer:

daydreaming sa...

Största problemet är att någon signade ett projekt för 100 milj. Redan där borde domedagstrumpeterna börjat ljuda. Programvaruutveckling och stora projekt går väldigt sällan hand i hand. Det finns ju en anledning till att begrepp som agile finns (vilket det säker använt sig av på mikroskopisk nivå)

Mary X Jensen sa...

Ja eller hur? Det är ingen ny kunskap precis.
100 miljoner! Det är inte klokt.

Annilie sa...

Arbetsförmedlingen är väl inte heller direkt känd för att ha de vassaste knivarna i lådan heller. Det känns som att här behövs en ordentlig lektion i hur man upphandlar ett IT-projekt. Detta är verkligt slöseri med skattebetalarnas pengar och jag håller med, någon borde få sparken rejält.