söndag 20 mars 2016

Här står skorna ensamma kvar när showen är över...

Den här bilden kännetecknas på sätt och vis av en slags ensamhet. När showen är över och det är nog många som kan känna igen sig i den känslan. Har man en gång fått stå på scenen och tagit emot folkets jubel eller för den delen tomaterna i värsta fall, så kan det nog vara svårt att finna sig i läget som den som ingen längre bryr sig om. De som varit ens påhejare finns inte kvar. De har gått sin väg och hyllar någon annan nu. Så cyniskt kan livet vara.

Har sett detta hända så många gånger. Det kan vara chefer som fått lämna, politiker som fallit eller helt enkelt blivit bortsorterade för att någon annan önskat scenen för sig själv. Livet kan vara hårt och besinningslöst många gånger. Men livet tar och det ger och rätt som det så träffar skiten fläkten. Vare sig man vill eller ej.


Ett råd i alla enkelhet. Sök styrkan i dig själv. Lämna inte över den till andras gottfinnande. Gör du det så har du dig själv kvar. Det är den bästa du kan ha. Man ska var sitt eget ljus. Då först kan man vara trygg även med andra.
Skorna på bilden är mina och de är handgjorda jag köpte dem som första kunden av Jan Michael Rynning som gav upp IT-konsultlivet i Stockholm och blev toffelmakare i Lövestad.


Inlägg 15 av 100Inga kommentarer: